דניאל בירנבאום מספר על החלטת ארה"ב להחרים פרסומת שלהם - "סקרלט ג'והנסון החליטה להפוך לפרזנטורית שלנו אחרי שהיא בדקה את העניין אבל איימו עליה בגלל זה." בהמשך הוא מתייחס לפרויקט חדש של החברה שהוקפא בגלל החלטת הממשלה - "אנחנו עתידים להקים מפעל בנגב שיעסיק אלפיים עובדים, רובם בדואים"
אפרת קורמן
השחקנית סקרלט ג'והנסון, פרזנטורית חברת 'סודה סטרים' הישראלית, הודיעה כי היא מסיימת את תפקידה כשגרירה של רצון טוב בארגון זכויות האדם 'אוקספם', לאחר שהארגון דרש ממנה לסגת מהקמפיין אותו היא מובילה. הפרסומת בכיכובה הוחרמה בארה"ב ברגע האחרון.
מנכ"ל חברת 'סודה סטרים', דניאל בירנבאום, אמר כי החרמת הפרסומת היא בושה: "בפרסומת הזו אנחנו חושפים שיטה אחרת, חכמה יותר, לצריכת משקאות מוגזים, המכילים פחות סוכר והרבה יותר נכונים לסביבה. אף אחד לא ציפה לכל כך הרבה רעש סביב זה".
בירנבאום שומר על קשר שוטף עם ג'והנסון ומנהליה: "היא ידעה היטב למה היא נכנסת וידעה על המפעל במעלה אדומים, עוד לפני שהחליטה להצטרף לקמפיין. היא אמרה לי שאני עושה את הדבר הנכון בזה שאני מעסיק יהודים ופלסטינאים ונותן זכויות שוות לכולם".
ג'הונסון חשפה בצורה פומבית את הצביעות של ארגונים הנחשבים הומניטאריים, שקוראים לחרם על ישראל, אבל בעצם מונעים משיקולים פוליטיים: "ההחלטה הייתה לגמרי שלה. היא חטפה 'קריזה' על הדרך בה 'אוקספם' ניסו לתמרן אותה, התנהגו אליה בבריונות ואיימו עליה. היא לא נבהלה מהם, בדקה היטב את העובדות והעמידה אותם במקום".
ג'והנסון לא פועלת משיקולים כלכליים או פוליטיים: "היא לא אישה פוליטית ולא נתנה שום הצהרה פוליטית. בעיני זו חוצפה שפוליטיקאים כמו בנט וליברמן, מנכסים לעצמם את סקרלט ג'והנסון. היא בסך הכול קראה לדו קיום ולשיתוף פעולה במסגרת מתווה של שתי מדינות לשני עמים. היא לא הצהירה שהיא בעד ישראל או נגד הפלסטינאים אלא מאמינה שהדרך שלנו, במפעל הקטן הזה, הוא מאמץ אמיתי לשלום".
אם יהיה חרם על מדינת ישראל, יכולות להיות לכך השלכות הרסניות על כלכלתה של המדינה. לדבריו של בירנבאום, הוא מנסה להקים מפעל בנגב, שיעסיק אלפי אנשים בעיקר מהמגזר הבדואי אבל בנט לא עוזר: "אני מנהל את המיזם התעשייתי הכי גדול במגזר הפרטי שיש היום בישראל ובנט לא מצא זמן ביומן לפגוש אותי, אבל כשהוא ראה תמונה של סקרלט ג'והנסון, אז הוא שם את זה בעמוד הפייסבוק וכתב שהיא יפה גם מבפנים. זה לא בסדר".