המאזינה אינה בטוחה כיצד להכין את בתה למעבר הקרב - האזינו לעצתה של מיכל!
מיכל עונה: כדי להכין ילד לקראת שינויים ומעברים כמו כניסה לכיתה א', לידת אח חדש או פרידה של ההורים, כל מה שצריך זה לספק לו מידע.
אי אפשר לדעת או להתכונן מראש לרגשות שיתלוו למעבר. התפקיד שלך הוא בעצם ליידע את הילדה כדי לתת לה ביטחון. תסבירי לה שלאימא ואבא יש בית חדש. אתם יכולים לנסוע איתה לשם ולהראות לה את השכונה על תקן טיול או כשאתם נוסעים לבקר את הוריך, לעבור שם, להראות לה את הבית ולהסביר לה שזה יהיה הבית החדש שלכם. זה רק מידע.
ילדים לא קולטים משמעות כשם שהם לא קולטים כוונה, אין להם את היכולת הזאת מבחינה קוגניטיבית. הילדה תקבל מידע ואז תשתפו אותה בהעברת החפצים לבית.
אני חושבת שאת יכולה לשתף אותה בכל מיני דברים שקשורים לחדר שלה אבל לא באופן פרוץ. למשל, אם החלטתם לקנות לה מיטה חדשה, תלכו ותקנו את המיטה בעצמכם, אל תתנו לה לבחור. את הבובות והצעצועים הישנים תסדרו בתוך הרהיטים החדשים ואת חלקם תשאירו גלויים כדי שהיא תראה דברים שהיא מזהה.
אם הרהיטים החדשים מגיעים לבית החדש לפני שאתם עוברים אז כדאי שהילדה כבר תסתובב שם. תנו לה להחליט החלטות קטנות אבל מוגבלות. למשל, את תחליטי איזה תמונה לקנות, תבחרי שני קירות בחדר ותני לה לבחור ביניהם. כשנותנים לילד לבחור, כדאי תמיד לתת רק שתי אופציות כי יותר משתיים זה כבר מבלבל.
עם המעבר לבית החדש הילדה תעבור גם לגן חדש. את תצטרכי לעבור איתה את התהליך שעוברים עם הילדים ב-1 לספטמבר. לילד שנכנס לגן באמצע השנה יש יתרון גדול מאוד - הגננות יהיו פנויות אליו טוטאלית. לכן, בתך תוכל לקבל אקסטרה תשומת לב. אמנם יהיה לה קשה, אבל התנאים יעמדו לטובתה.
אל תחששי. היום, ההורים הצעירים לא בוטחים בחוסנם הנפשי והרגשי של הילדים. הפחד שלכם מלווה גם את הילדה. אם תאמיני שהילדה תעבור את זה, שהשינוי יעשה לה טוב ושאתם פועלים לטובתה, אז גם היא תאמין.