המאזין מספר על בנו בן ה-5, ילד עדין ורגיש, שבמשך שנים סובל מהתקפי זעם: "הוא מתעורר באמצע הלילה, צורח ומשתולל ורק אחרי פרק זמן מסוים נרגע ומבקש סליחה" - האם מיכל תצליח לפתור את התעלומה?
שאלה: בני בן ה-5 הוא ילד עדין ורגיש מאוד. כבר מגיל שנה הוא היה מתעורר בלילה בצרחות ואז נרדם, וככל שהוא מתבגר הוא מבטא את עצמו בצורה מילולית ותוקפנית יותר.
לפחות פעם בשבוע הוא סובל מהתקפי זעם שמלווים בבעיטות וצרחות כמו 'די', 'תפסיקו' ורק אחרי כ-20 דקות נרגע, מבקש סליחה וחוזר לישון. שמנו לב שהוא נרגע מהר יותר כשאשתי ניגשת אליו ולפעמים, כשלא ניגשים אליו בכלל, הוא נרדם ולא זוכר את זה בבוקר שלמחרת. איך אפשר לעזור לו?
מיכל עונה: יכול להיות שילד עדין במיוחד יתרגש או יפחד מחלומות רעים, קצת יותר מילדים אחרים. ככל הנראה הילד חולם חלומות שמציפים אותו מבחינה רגשית ואז זה יוצא החוצה.
לדעתי, התוקפנות, האלימות וחוסר השקט שלו הם המשך של אותה סערת רגשות שקרתה לו בחלום, הוא עדיין לא נרגע ואז לא יודע על מה להוציא את זה. כשאתם מגיעים לחדר שלו הוא כבר לא זוכר את החלום אבל מוציא את הרגשות שלו עליכם כי הוא לא יודע מה לעשות עם עצמו.
אני מציעה שאשתך תהיה זו שתיגש אליו כי כנראה שמשהו בה גורם לו להירגע מהר יותר. לפני שאשתך נכנסת לחדר, שתציץ מפתח הדלת ותראה באיזה מצב הילד נמצא - אם הוא יושב בשקט, שתישאר לעמוד בחוץ והוא כבר יירגע ויירדם אבל אם הוא ממשיך לצעוק, שתכנס לחדר ותנסה לגעת בו על מנת לייצר מצב שבו על-ידי המגע החלום יפסק. יתכן שהילד אפילו לא ידע שהיא הייתה שם אחרי שתצא מהחדר. בכל אופן, אני ממליצה שתחקרו ותלמדו עוד על הנושא הזה.