קטע קצר מתוך ריאיון מיוחד שערך הרב אפרים בן צבי עם שר החינוך לשעבר גדעון סער לקראת השנה החדשה - אל תחמיצו!
גדעון סער: אני אצטרך לחזור. זו השנה שבה יקרו הדברים
השר לשעבר גדעון סער שוחח ב"רדיו ללא הפסקה FM103" עם הרב אפרים בן צבי על חזרתו לפוליטיקה: "אין יום שלא פונים אלי הרבה מאוד אנשים ומבקשים. אם אראה שיש רצון, בתקופה שזה יהיה רלוונטי, אסיק את המסקנות. זו תהיה שנה מיוחדת והשנה אני אופטימי במיוחד"
לפני כשנתיים הודיע גדעון סער, שר הפנים ושר החינוך בממשלות "הליכוד" ואחד מבכירי המערכת הפוליטית, על נטילת פסק זמן מהחיים הפוליטיים. בראיון מיוחד עם הרב אפרים בן צבי, שישודר לקראת ראש השנה ב"רדיו ללא הפסקה FM103" דיבר סער על חזרה לפוליטיקה במהלך השנה הקרובה. "כשעזבתי הסברתי שזה פסק זמן", אמר, "לא הודעתי שאני פורש, אלא פסק זמן, כי אני רוצה לחיות חיים אחרים עם המשפחה שלי ואני מאוד מאושר היום. אבל בהנחה שהציבור ירצה, והיום פונים אלי ומבקשים ממני, אין יום שלא פונים אלי הרבה מאוד אנשים ומבקשים, ואם זה יהיה המצב, אז אני אצטרך לחזור. אם אני אראה שיש רצון, בתקופה שזה יהיה רלוונטי, כמובן, אז אני אסיק את המסקנות".
"אם אני מסתכל על השנה הבאה, זו שנה שבה יקרו הדברים", הוסיף סער. "זאת אומרת השנה, אולי בגלל שאני הולך להיות בן 50 בחנוכה, אולי בגלל הלידה (ילד שני משותף לו ולגאולה אבן), שנה מיוחדת. תמיד לקראת ראש השנה אני מאוד אופטימי והשנה אני אופטימי במיוחד. כבר הייתי חבר כנסת והייתי שר והייתי שר בכיר והייתי מזכיר ממשלה. הייתי בתפקידים מאוד בכירים. אם אני חושב על חזרה זה אף פעם לא מטעמים של אגו. אני עם האגו שלי חי בשלום. אלא מטעמים שביסודם השליחות. אדם לא יכול לחיות רק את החיים שלו ולהגיד כל השאר לא מעניינים אותי".
על הזוגיות שלו עם מגישת הטלוויזיה גאולה אבן אמר סער: "זוגיות ואהבה זה הדבר הכי חשוב. אני בורכתי בזוגיות טובה ואני מאושר. זוגיות טובה שיש בה הכל, אהבה, הבנה, חברות, שיתוף, גידול הילדים. זה דבר שנותן לך את העוצמה לחיים, הוא נותן לך את הכוחות והוא גם נותן לך את הכיף. לכן צריך לעשות מאמץ גדול לשמור עליו במידה שהוא טוב. במידה שהוא פחות טוב, להשתדל לתקן. אבל כל אחד מאיתנו וגם אני באופן אישי, חווה גם פרידות ויודע שגם זה חלק מהחיים. להבין שמערכת יחסים זוגית היא גם הרבה מאוד השתדלות, ולא לפרק זמן מסוים, אלא השתדלות יומיומית".
על המצב במדינה הוסיף: "התפקיד של המנהיגות מכל הפלגים הוא כיום לאחד, לא להפריד, לאחד. למצוא את המכנה המשותף, לסגור את השסעים. מתוך ראיית השונה וראיית הייחוד. בכל אחד יש ייחוד, אבל לכולנו יש גורל אחד, ייעוד אחד, קשר מאוד חזק לא רק לעבר, אלא גם לעתיד. אנחנו צריכים מאוד להשתפר בנושא של 'ואהבת לרעך כמוך'. גם במישור הבינאישי, בין אדם לחברו, וגם במישור שבין קבוצות באוכלוסיה, או מה שאומרים היום, בין 'שבטים'. צריך יותר אהבה וחברות, ולא רק במועדים מסוימים. למרות שאנחנו מחנכים לזה, הנושא של 'בין אדם לחברו' הוא לא באמת מופנם, לא באמת קיים".
"אני לא חושב שזה רק אצלנו, אלא משהו שמאפיין את העידן המודרני שהוא מאוד מאוד חומרני, מאוד מאוד מקדש את ההגשמה העצמית של הפרט ופחות ערכים קולקטיביים. זה עולם פחות נעים לחיות בו. הוא כביכול יותר מתקדם ובהרבה מובנים הוא פחות נעים. כל אחד מאיתנו, כשהוא נזכר בילדותו, זוכר דברים שהיו יותר פשוטים אבל יותר טובים. זה כמו מטוטלת. בסופו של דבר יגיע גל נגדי שיחזיר אותנו למקום המתוקן והמורשת שלנו כעם מאוד מאוד עמוקה בנושא הזה. לצערי התרחקנו מאוד מהמקורות, ואני לא מדבר מבחינה דתית אלא מבחינה חברתית. הסולידריות שבין אדם לחברו נפגעה מאוד וצריך לתקן את זה".