דניאל מריומה מרום מספר על ההשפלות שהוא ובן זוגו עברו כדי לרשום את בנם ולהעניק לו זכויות סוציאליות (כולל שינוי מינו של בן הזוג הטרנסג'נדר בתעודת הזהות). בהמשך מצטרף לשיחה פרקליטם עו"ד חגי קלעי
הוליד בן עם טרנסג'נדר: "המדינה לא מכירה בי כאב"
דניאל מריומה מרום סיפר לגבי גזית ב"רדיו ללא הפסקה 103FM": "המצב מכעיס. אני מגדל את הילד ולא רשום כאביו. אם חס וחלילה קורה לבן שלי משהו, אין לי שום דרך להוכיח שהוא הבן שלי". עורך דינו שפנה לבג"צ: "משרד הפנים נעמד על רגליו האחוריות"
דניאל מריומה מרום ובן זוגו יונתן הביאו לעולם בן לפני שבעה וחצי חודשים. דניאל נולד כגבר והבן נולד מזרעו. יונתן נולד כאישה, עבר ניתוח לשינוי מין והפך לגבר, אך התעבר מדניאל וילד את הילד כאישה. כך נוצר מצב לא רגיל של שני גברים ששניהם הוריו הבילוגיים של תינוק, מצב אשר גרם לבלבול ברשויות, שמסרבות להכיר במרום כאב. בראיון לגבי גזית ב"רדיו ללא הפסקה 103FM" סיפר: "בבית החולים וולפסון אמרו לי שאסור לי לחתום על אבהות ומצד שני מכריחים את בן זוגי לחתום עליו כאמא. זה קטע מאוד מאוד הזוי. לא היה שום נימוק. זה מה שאמרה הפקידה שהתייעצה עם משרד הפנים זה מה שהם אמרו לה. משרד הפנים כן היה צריך להיערך לכך. מקרה כזה כבר קרה בעבר פעמיים".
"כבר חצי שנה אנחנו רודפים אחרי משרד הפנים, שואלים אם יש התקדמות בנושא ושום דבר לא קורה", המשיך. "באיזו נקודה הזמינו אותנו לראיון המשך לקליטת הילוד ומשפילים שם את הבן זוג שלי בצורה שאי אפשר לתאר. הם היו נחמדים אבל תוכן השאלות היה פוגעני ביותר. שאלו איך היה תהליך הלידה, האם הוא יכול להניק, מה הוא עשה בניתוח שעבר (לשינוי מין), דברים שלא שואלים אותם, כי אין שום קשר בינם לבין הרישום של הילד. חצי שנה שהסאגה לא נגמרת. הצענו פשרה שאם הבעיה היא טכנית, תשנו ל-24 שעות (לנקבה, את המין של בן הזוג) על מנת לרשום את הילד, ואחרי זה תחזירו לזכר (את המין של בן הזוג). והם לא ביצעו את זה".
"כניגשנו ל'טיפת חלב' אמרו לנו שיש נתונים חדשים ממשרד הפנים שהילד נקלט", ציין, "ניגשנו למשרד הפנים ומנהלת הסניף מציגה לנו מכתב שבכלל לא הגיע אלינו, שהם שינו את המין של בן זוגי לנקבה על דעתם ובכפייה, ובאופן שקרי כביכול בהסכמתו, כי דרשנו ששום דבר לא יעשה חד-צדדית. וכיום הוא רשום כנקבה. בתעודת הלידה של הילד מופיע 'אם' ולא 'אב'. אני בכלל לא מופיע בתעודת הלידה".
"מה שיוצא זה שמצד אחד הם אומרים שגבר לא יכול ללדת ומצד שני הוא לא יכול להיות במערכת יחסים עם עוד גבר. כאילו אין זיקה גנטית. זה כל כך מכעיס", הדגיש מרום. "שבעה וחצי חודשים אני מטפל בבן שלי יום ולילה ואין לי שום זיקה או מסמך שמוכיח שאני אבא שלו. אם עכשיו חס וחלילה קורה לו משהו ואני צריך לקחת אותו לקופת חולים, אין לי שום דרך להוכיח שהוא הבן שלי. הם לא מתייחסים אלי כאבא שלו. ביום יום אני לא מסוגל לבצע שום פעולה שקשורה אליו, לא ביטוח לאומי, לא משרד הפנים, שום דבר".
עורך דינו, חגי קלעי הוסיף: "החוק תומך ברישום ההורים ויש סעיף שמסדיר את הרישום. משרד הפנים לא ערוך להתמודד עם הבעיה ולכן לא פותר אותה. מפתיע שאנחנו צריכים לפנות לבג"צ. היינו בטוחים שהמדינה תתאפס אחרי התכתובת ותבין שעם כל הכבוד לתוכנת המחשב של משרד הפנים הם צריכים למצוא פיתרון לאזרח ולא להגיד שאין פיתרון בגלל התוכנה. בצורה מפתיעה משרד הפנים נעמד על הרגליים האחוריות ומגן על העמדה. כשברור שיש ילד שנולד בלידה טבעית על ידי שני הורים וברור שהוא יירשם".
"השופט ג'ובראן כינה את זה בעבר 'הורות חשודה'. במקרים של פונדקאות או הורות לסבית או של טרנסג'נדרים המדינה תמיד חושדת ונדרש איזשהו אשרור, איזה הליך משפטי, כדי בכלל להכיר במצבים האלה, שמגיעים לאבסורד. ההתעלמות מכך שיש טרנסג'נדרים בעולם מכבידה במקרה הזה משמעותית לא רק בנושא ההשפלה, אלא גם בנושא הפרקטיקה, על ביטוחים רפואיים פרטיים, ועל משאבי הקהילה שהיו יכולים להיות מופנים לבעיות אמיתיות, אם היו ניתנים פתרונות למצבים הכל כך טריוויאליים האלה".
גזית הקריא את תגובת רשות ההגירה והאוכלוסין של משרד הפנים: "התייחסותנו תימסר במלואה בערכאות המתאימות במסגרת העתירה. חוק מרשם האוכלוסין מתייחס לינוי פרטי רישום. כמפורסם בנוהלי רשות האוכלוסין נדרשת הצגת תעודה ציבורית המעידה על השינוי שחל".