ועדת השרים לחקיקה אישרה את חוק המואזין שנועד לאסור על בתי תפילה שימוש במערכות כריזה. ג'ימי טורק, לשעבר חבר מועצת עיריית ת"א שמתגורר ביפו, ופיני בדש, ראש מועצת עומר, מתעמתים בנושא
ג'ימי טורק על חוק המואזין: ומה עם הברסלבים שעושים רעש ובלגן?
ספי עובדיה ודרור רפאל עימתו ב"103FM" בין טורק לבין ראש מועצת עומר פיני בדש, שטען: "יש לי עובדים מוסלמים מתל-שבע וגם הם סובלים מהמואזין שמעיר אותם שעה וחצי לפני הזמן שהם רצו לקום ואז הם מגיעים עייפים לעבודה"
ועדת השרים לחקיקה אישרה את "חוק המואזין", שנועד לאסור על בתי תפילה שימוש במערכות כריזה, ולמעשה להשתיק את קריאות המואזינים במסגדים ברחבי הארץ. רפעת "ג'ימי" טורק, לשעבר חבר מועצת עיריית תל אביב-יפו וכדורגלן הפועל תל אביב ונבחרת ישראל, המתגורר ביפו, הגיב לחוק בשיחה עם ספי עובדיה ודרור רפאל ב" 103FM": "המואזין זה לא בארבע וחצי בבוקר. זה בזריחה בחמש, חמש ומשהו. וכשאוטובוסים עוברים ברחוב בחמש בבוקר ונותנים גז, הרעש לא נכנס לתוך הבית? אז בואו נעצור גם האוטובוסים והרכבות. עוד מעט יבקשו מאיתנו לא לנסוע באוטובוס ולא ללכת בכביש. מה זה? לאיפה הגענו?. ה'אללה הוא אכבר' זה דקה וחצי בבוקר, בואו תתפללו, בחמש, חמש וחצי בבוקר, זה לא כזה נורא. אני לא דתי, מגיע למסגד פעם בחמש שנים, אבל עיר כמו יפו, ידוע שיש בה מסגדים וכנסיות וכל אחד עם הזה שלו ומתרגלים לכל דבר. שימו לב מי האנשים שמובילים את החוק הזה. חברי הכנסת שכולם מהצד ההוא".
לדבריו השיב פיני בדש, ראש מועצת עומר, שאמר: "יש לי חבר שקנה דירת גג ביפו במעל ל-7 מיליון שקלים והוא לא חשב על המסגד שנמצא מאה מטרים ממנו. חמש פעמים ביום הוא אומר לי שהוא מנסה למכור את הבית ולא מצליח בגלל המסגד. אצלנו בעומר ההשכמות האלה הן בארבע וחצי בבוקר, המואזינים בשבעה-שמונה מסגדים הם בעוצמה מטורפת וכל התושבים מתעוררים. גם אם זה רק שתי דקות, ברגע שזה העיר אותך וקמת, זהו. לא מזמן התקשר אלי תושב בארבע וחצי ואמר לי שאם הוא לא ישן גם אני לא אישן. הוא אמר שאני ראש המועצה, אז אני אחראי על הכל ושאפסיק את הרעש מהמסגדים. אנחנו ב-2016, אנשים לא מוכנים להתעורר ב-4 וחצי בבוקר מקריאות 'אללה הוא אכבר'. יש לי עובדים מוסלמים מתל-שבע וגם הם סובלים מזה, כי מעירים אותם שעה וחצי לפני הזמן שהם רצו לקום. ואז הם ישנים בבוקר שעה וחצי פחות ומגיעים עייפים לעבודה".
"אל תשתמש בזה, זה מצחיק" הטיח בו טורק. "עובדים ערבים מתלוננים אצלך שזה מפריע להם? נו באמת, אתה רוצה שאני אאמין לזה? מה, לאנשים בחולון ותל אביב לא עוברים מטוסים באוויר? והברסלבים באמצע תל אביב עם הרמקולים וריקודם ובלגן זה בסדר, עושים רעש לאנשים בכיף. מואזינים היו כל הזמן וזה ימשיך להיות ואם יש בעיה וצריך להוריד טיפה את הדציבלים, אז יש על מה לדבר. אבל למנוע את זה בכלל? אין על מה לדבר. זו מסורת דתית".
"זה לא גזענות ולא נגד הדת", הדגיש בדש. "אל תשווה אוטובוס של הברסלבים לרמקול עם טווח של 6-7 קילומטר ועוצמה שמזעזעת קירות. אם הברסלבים היו מרעישים בארבע וחצי בבוקר, גם צריך לעצור אותם. הרי כשיש מסיבה, באחת עשרה בלילה ודקה מגיעה משטרה, כי אסור לעשות רעש. נסעתי בעצמי למואזין לידנו לבקש שיוריד ווליום ומתברר שהוא ישן וזה עובד שם אוטומטית. היום יש אפליקציה ששרה לך 'אללה הוא אכבר' בדיוק בשעה שאתה מכוון. אגב, גם במצרים עבר חוק שאי אפשר, הייתי בטוניס ואין דבר כזה, בכל מדינות אירופה, ובדרום אפריקה יש להם רמקולים בבית ומי שרוצה מתחבר לאינטרנט ומקבל את זה באותה השעה. אז למה צריך רמקולים רבי-עוצמה שמגיעים לקילומטרים וחודרים לך את הקירות? לפני 200 שנה לא היו רמקולים, צעקו בלי רמקולים. למה צריך רמקולים?".
טורק השיב: "פעם גם לא היו אוטובוסים ועוד דברים שיפריעו בדרך. לא לכל האנשים יש טלפונים סלולאריים ולא לכולם יש אפליקציות. יש אנשים שעדיין חיים עם הטלפון של בזק בבית".