גורמים בארה"ב מבקשים לספור מחדש את קולות הבחירות לנשיאות - כיצד דונלד טראמפ מגיב על נסיונות הערעור? טל שניידר, מומחית לארה"ב ובעלת הבלוג 'הפלוג' מביעה דעתה בנושא: "זה נשמע לי כמו סיפור דמיוני ולא הגיוני"
העיתונאית טל שניידר דיווחה לספי עובדיה ודרור רפאל: "בערעור על תוצאות הבחירות אליו הצטרפה קלינטון צריך להוכיח רמאות קולוסאלית עם ראיות מאוד חזקות. נשמע דמיוני ולא הגיוני"
הילרי קלינטון, המועמדת הדמוקרטית בבחירות לנשיאות ארה"ב, שהפסידה למועמד הרפובליקנים דונלד טראמפ, הצטרפה לדרישת מפלגת "הירוקים" לקיים ספירה חוזרת של הקולות ב"מדינות המפתח", "המתנדנדות", בהן הפער בינה לבין טראמפ היה קטן יחסית. זאת לאחר שבספירת הקולות הכללית ("הקול הפופולארי") זכתה קלינטון בשני מיליון קולות יותר מטראמפ, אך הפסידה לפי שיטת האלקטורים. בתגובה, צייץ הלילה דונלד טראמפ סדרת ציוצים הנוגעים לנושאים כמו גניבת קולות ובחירות חוזרות.
"טראמפ טוען שמקור ההפרש של שני מיליון הקולות לטובת קלינטון בהצבעה הכללית, ב'קול הפופולרי', מקורו ברמאויות", אמרה טל שניידר, בעלת הבלוג "הפלוג" לספי עובדיה ודרור רפאל ב-103FM. "הוא מצייץ את זה בעצמו. ברגע שהוא טוען לרמאויות בבחירות זה פותח את הסיפור נגדו באיזשהו מקום. טקטיקן טוויטר מעולה הוא לא היה אף פעם וכעיתונאית המסר שלי אליו הוא להמשיך, כי זה מספק לעיתונות הרבה חומר".
על הערעור על תוצאות הבחירות אמרה שניידר: "קלינטון הצטרפה על ידי הסכמה שבשתיקה לג'יל סטיין מ'הירוקים' שמערערת על ספירת הקולות במדינות וויסקונסין, מישיגן ופנסילבניה. קלינטון לא הצטרפה לדרישה באורח פעיל, לא גייסה עבורה כסף ונותנת לערעור להתנהל. היא לא מנהיגה אותו. הערעור לא יתקבל בשלוש המדינות. בוויסקונסין ומישיגן הפער עומד על עשרת אלפים ועשרים אלף קולות וכמעט שמונים אלף קולות בפנסילבניה".
"אחרי כל בחירות בארצות הברית יש ערעורים אוטומטיים בכל מיני מקומות, ואם יש שינויים מפה לשם בספירה, הם במאות קולות ואולי אלפים", הדגישה שניידר. "קשה להאמין שבפנסילבניה יצליחו להפוך שמונים אלף קולות. אין מצב. בשביל 'להפוך' את שלוש המדינות (להעביר אותן מהצד הרפובליקני לצד הדמוקרטי) צריך להוכיח שהייתה רמאות קולוסאלית וצריך לזה ראיות מאוד חזקות. זה נשמע דמיוני ולא הגיוני. וגם אם נניח שמישיגן 'עוברת צד' (הופכת מרפובליקנית לדמוקרטית), זה לא הופך את תוצאת הבחירות. יש למישיגן 14 אלקטורים והפער (בין טראמפ לקלינטון בספירת האלקטורים הכללית) הוא עשרות. ב-2004 היו בפלורידה פערים מאוד קטנים בין ג'ורג' בוש הבן לבין אל גור וכיוון שמדובר במדינה ענקית זה היה מקרה קצה מאוד מורכב".
"אחת הטענות להונאה בבחירות היא טענה להונאת סייבר, במחשבים", ציינה שניידר. "בשביל להוכיח הונאת מחשבים בסדר גודל כזה עצום צריך הוכחות וראיות שגם אותן קשה מאוד להשיג. ההצבעה בארה"ב היא שילוב של הצבעה מכאנית ותוכנת מחשב. את הקטע המכאני קשה מאוד לרמות. יש מעט מאוד התערבות של יד אדם בתהליך. זה אומר שטראמפ הוא הנשיא ובעוד ארבע שנים כבר לא יזכרו את הערעור הזה".
על הרצון של אשת הנשיא הנבחר, מלניה טראמפ, להישאר ולהתגורר בניו-יורק עם בנם המשותף בן ה-10 אמרה שניידר: "החשיבה שלה פרקטית. היא לא רוצה להוציא את הילד מבית הספר באמצע שנת הלימודים ולבודד אותו מהחברים והסביבה שלו. אני מאמינה שבקיץ היא כבר תחפש לו בית ספר חדש בוושינגטון".