קונסול ישראל בניו יורק דני דיין בראיון לניסים משעל, ספי עובדיה ודרור רפאל על החלטת מועצת הביטחון של האו"ם: "בלתי מוסרית וחצופה אבל לא משמעותית". על הסנקציות של נתניהו כלפי אוקראינה, סנגל וניו זילנד: "צעד נבון ביותר. נגמרה החגיגה". על תגובת התקשורת: "שמעתי עד לפה את פקקי בקבוקי השמפניה"
דני דיין, קונסול ישראל בניו יורק, הגיב להחלטת מועצת הביטחון של האו"ם בנוגע להתנחלויות, בראיון לניסים משעל, ספי עובדיה ודרור רפאל ב-103FM: "החלטה בלתי מוסרית וחצופה וחבל שהיא התקבלה. זה שאובמה לא עובד בשבילנו, לא אומר שההחלטה לא בלתי מוסרית. כאשר קורה מה שקורה בסוריה, כאשר יש ברשות הפלסטינית הסתה בלתי פוסקת וטרור, להתמקד בנושא הזה, זה בלתי מוסרי".
"לא ניתן לבטל החלטה כזו, כי צריך להשיג רוב ולדאוג שרוסיה או סין לא יטילו וטו, זה לא ריאלי לדבר על ביטול ההחלטה", הדגיש דיין, "אבל עם כל כמה שהיא מרגיזה, אני לא חושב שהיא חשובה מבחינה מעשית. המדיניות שיתווה הנשיא הנבחר טראמפ מה-20 בינואר ואילך, זה מה שיקבע. אין בהחלטה הזו נושא של סנקציות. ה-BDS לא צריך את העידוד הזה. מי שרוצה להחרים את ישראל מחרים. אני אחראי על הקשר עם חמש מדינות כאן, כולל ניו יורק, ניו ג'רזי, פנסילבניה ודלאוור ומאז שאני כאן כל המדינות העבירו חקיקה אנטי-BDS שזה הרבה יותר משמעותי מההחלטה הזו".
דיין הצדיק את החלטותיו של ראש הממשלה ושר החוץ נתניהו להחזיר ארצה להתייעצויות את שגרירי ישראל בניו זילנד וסנגל, שהובילו את ההחלטה במועצת הביטחון, ולבטל את ביקורו בישראל של שר החוץ של אוקראינה, אשר תמכה בהחלטה. "אני שומע מהארץ אנשים שאומרים מה נתניהו מתרברב עם אוקראינה, סנגל וניו זילנד ואני חושב שזה צעד נבון ביותר", אמר דיין. "הגיע הזמן שתיפסק החגיגה. יש מדינות שנהנות מההיי-טק הישראלי, מחזרות אחרי הידע ביטחוני שלנו, מקבלות מאיתנו ידע בתחומים חיוניים להן, אבל יש חומה סינית בין זה לבין ההצבעות שלהן באו"ם. החגיגה הזאת נגמרה. כלפי רוסיה אין לנו את אותם מנופים. אנחנו מתנהלים לפי האינטרסים שלנו. במקומות בהם יש לנו מנופים והפעלת המנופים יכולה לסייע, אין שום סיבה לא להפעיל אותם. זה לא אומר שצריך לשבור את הראש בקיר".
דיין סיפר על התגובות להחלטה בארה"ב: "אני מייחס חשיבות לתגובות במפלגה הדמוקרטית של הנשיא אובמה. מבין הסנאטורים שהתבטאו, עשרים תקפו את אי הטלת הוטו, לעומת אחת, יהודייה מקליפורניה שגיבתה את הנשיא. זה מבשר טובות מבחינת האפשרות לשמור את ישראל כנושא דו-מפלגתי לאחר כניסתו של נשיא טראמפ לבית הלבן. ממשלת ישראל צריכה להדק את הקשר עם הממשל החדש". "התגובה של ה'ניו יורק טיימס' שמזכירה את עיתון 'הארץ' שלנו, היא לא כמו התגובה של ה'וול סטריט ג'ורנל', שתקף את הנשיא אובמה כמעט באותן המילים בהן השתמש ראש הממשלה נתניהו", ציין דיין. "הוא טען שעכשיו, כאשר אובמה לא צריך את הקול היהודי, הוא בגד בישראל. עוצמת ההתקפה הפתיעה אפילו אותי. לא מקובל בעיתונות האמריקנית לכתוב ביטויים כפי שנכתבו כלפי הנשיא".
עובדיה ציין שדיין הגיב בחריפות ברשת הטוויטר וטען שהתגובות שם להחלטה, בעיקר של עיתונאים, מגעילות אותו. "זו הייתה תגובה בלתי דיפלומטית, כי לפעמים גם הקישקעס שלי מתכווצים", הסביר דיין. "זיהיתי בפיד שלי בטוויטר תגובות לפיהן הצלחתי לשמוע את הפקקים של בקבוקי השמפניה שנפתחו. זה כמו האמירה על מי שאוכל חזיר וגם מלקק את השפתיים. אני לא מקבל את ההנחה שראש הממשלה מתגרה בכל העולם. הוא ניהל מדיניות על פי האינטרסים הישראלים. יכול להיות שהמדיניות הזו לא מצאה חן בעיני הנשיא אובמה. הוא לא עשה את זה כדי להתגרות באובמה אלא כדי לקדם את ישראל. זה תפקידו. בשביל זה הוא מקבל משכורת".