יו"ר הבית היהודי הגיב לנאום קרי בראיון עם דרור רפאל וספי עובדיה: "החל מ-20 בינואר מדיניות הממשלה היא שאין עוד פלסטין. יש פלסטין אחת, בעזה. מי שרוצה להקים עוד פלסטין 5 קילומטר מכפר סבא, לא יוכל להישאר בממשלה"
שר החינוך ויושב ראש מפלגת "הבית היהודי" נפתלי בנט הגיב על נאומו של מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי, שיצא כנגד ההתנחלויות ובעד הקמת מדינה פלסטינית בגבולות 67'. בראיון לדרור רפאל וספי עובדיה ב-103FM אמר בנט: "הנאום לא שונה במיוחד מהמדיניות של אובמה וקרי, מנותק לגמרי מהמציאות המזרח תיכונית. זו מדיניות שהשאירה את המזרח התיכון בלהבות. את סוריה ברצח עם. את עיראק מתפרקת. את איראן בדרך לפצצה. ואז לוקחים את בת הברית הדמוקרטית היחידה במזרח התיכון ודי נוטשים אותה. מה שקרה פה זו תוכנית שתוכננה בכוונה תחילה ובקפידה מאחורי הגב שלנו וככה לא נוהגים חברים. אבל מה שחשוב זו ההסתכלות קדימה. תם עידן המדינה הפלסטינית. החל מה-20 בינואר ממשלת ישראל תקדם תוכנית של החלת החוק על מעלה אדומים".
עובדיה שאל האם דברי בנט הם על דעת ראש הממשלה נתניהו. "הוא רק לפני שבוע אמר שהוא תומך בפיתרון שתי המדינות וביקש מטראמפ לסייע לו בזה", ציין עובדיה. בנט ענה: "הרעיון המשיחי הזה של עוד מדינת פלסטין, חוץ מעזה, בנוסף על מדינת פלסטין בעזה, עוד מדינת פלסטין על כביש 6, הרעיון הזה סיים את דרכו. לא תהיה להם עוד מדינה, וזו עמדת ממשלת ישראל. לא תקום מדינת פלסטין. חד, פשוט וברור. החל מה-20 בינואר המדיניות של ממשלת ישראל תהיה שאין עוד פלסטין. יש פלסטין אחת, בעזה. היא כישלון טוטאלי, מדינת טרור, אבל זה מה שהם בחרו. אנחנו לא הולכים לעשות קופי-פייסט לדבר הזה ללב הארץ שלנו. זה כבר ברור לכולם, ומי שלא שותף לזה, שלא יהיה בממשלה".
עובדיה תיקן אותו: "אבל עמדת ממשלת ישראל היא כן להקים את מדינת פלסטין". בנט השיב: "בסדר, ואני הודעתי שחוק ההסדרה יעבור. אנחנו פועלים בימים אלה להוצאת מכפישי צה"ל ממוסדות חינוך. אחר כך נעבור להחלת החוק. אני עוסק במעשים ואלה מעשים. אנחנו נמצאים בהזדמנות חדשה שהיא תוצאה של שלושה וקטורים. הראשון הוא התפוררות העולם הערבי. השני הוא היחלשות של מערב אירופה והשלישי הוא חילופי השלטון בארצות הברית. אין לי ואין לממשלה הזו כוונה לפספס את ההזדמנות הזו. מי שרוצה להקים את פלסטין חמישה קילומטר מכפר סבא, לא יוכל להישאר בממשלה".
עובדיה אמר שיש האומרים שטראמפ עלול לשנות את דעתו בעוד כחצי שנה ולאמץ את רעיון שתי המדינות. "אנחנו צריכים לראשונה לקבוע את גורלנו", אמר השר בנט. "אחרי חמישים שנה שאנחנו בירושלים, בבקעת הירדן, ביהודה ושומרון, אנחנו צריכים להכריע מה אנחנו רוצים. זה בעצם מה שמסתתר מאחורי הדברים. כבר 23 שנה מדינת ישראל צועקת "אנחנו רוצים מדינה פלסטינית". אז ברור שהעולם לא יהיה יותר ימני מאיתנו. זה נגמר. ולראשונה השאלה היא פחות טראמפ ויותר מה אנחנו רוצים".
רפאל אמר שטראמפ עלול לשמוע בקולו של פוטין שיסית אותו נגד ההתנחלויות, "ואז כל הבניינים שאתה בונה יקרסו", טען. "לא הם לא יקרסו", השיב בנט, "אנחנו כל הזמן צומחים. מאז שהתחילה תנועת ה-BDS לפני 13 שנה הייצוא שלנו הכפיל את עצמו פי שניים. מדינת ישראל מתקדמת קדימה. אנחנו כל הזמן מתחזקים. בעניין הזה (הפלסטיני) אנחנו מגמגמים".
עובדיה שאל האם התזזיתיות המדינית של נתניהו היא תוצר של מצבו הפוליטי והמשפטי, שלדבריו הולך ומסתבך. בנט הגיב: "אני לא פרשן של נתניהו. אני מסתכל על מה נכון למדינת ישראל. בשנים האחרונות, המדיניות שאנחנו מציבים בכל פעם, בהתחלה מזלזלים ואחרי זה מאמצים אותה, בכל אחד מהתחומים, כמו בהפסקת שחרור מחבלים וחוק משאל העם". על חקירת ראש הממשלה נתניהו אמר השר בנט: "אין לי מושג מה הולך שם. נסמוך על הרשויות ונכבד כל דבר שיקבעו".