בראיון למשעל, עובדיה ורפאל התייחס השר לביטחון פניםגלעד ארדן לחקירות ראש הממשלה: פרסומים לא נעימים. אני לא יודע אם ההדלפות מבטאות את פרטי החקירה. כל אמירה שלי עלולה לקבל פרשנויות לא נכונות ולהשפיע. על ועידת השלום בפריז: "הקהילה הבינלאומית שוגה בהבנת המציאות במזרח התיכון"
השר לביטחון פנים גלעד ארדן הגיב הבוקר בראיון לניסים משעל, ספי עובדיה ודרור רפאל לחקירות ראש ההמשלה נתניהו. לאחר שיו"ר הקואליציה ביטן התלונן ששרים לא ששים להגן בימים אלה על ראש הממשלה, הזמין משעל את ארדן להגן על נתניהו. השר גיחך במבוכה, אך אמר: "מצד אחד אני שנים לצידו של ראש הממשלה, עובד ועומד לצידו וודאי שהפרסומים הללו לא נעימים, לא לי ולא לאף אחד אחר מהנהגת 'הליכוד'. כולנו היינו רוצים שהם יסתיימו בלי שום דבר, כמו שאומר ראש הממשלה. מצד שני, אני גם אחראי על תפקוד משטרת ישראל ועל העצמאות שלה וכל אמירה שלי עלולה לקבל פרשנויות לא נכונות. אני לא יכול להתייחס להדלפות שמתפרסמות ואמורות לבטא כאילו את פרטי החקירה. אני לא יודע אם הן מבטאות או לא, כי אני ממודר מהחקירה ולא חשוף לפרטיה, שהם המהות שלה, וכך צריך להיות. מגעים בין אנשי תקשורת לבין פוליטיקאים יש בכל הרמות כל הזמן. האם הפרטים הללו יש בהם מימד לא חוקי? צריך לחכות ולראות מה תעלה המשטרה בחקירתה".
עובדיה שאל את ארדן האם הוא רואה את עצמו כראש הממשלה הבא של ישראל. השר השיב: "אני לא יכול לענות על שאלה כזו, כי אני באמת מאחל מכל הלב לראש הממשלה ולכולנו שזה יסתיים בלי שום דבר. כל אמירה שלי יהיו לה פרשנויות שאני לא מתכוון ולא רוצה להתכוון אליהן. לכן גם שאלה שמשערת מה יקרה פוליטית בסוף החקירה גם היא יכולה הרי להשפיע על החקירה או על איך שהיא נתפסת".
עובדיה ציין שהיום נפתחת ועידת השלום בפריז ללא השתתפות ישראל, תיאר אותה כמפלה בתחום יחסי החוץ והציע שראש הממשלה יוותר על תיק החוץ בו הוא מחזיק. השר ארדן השיב: "זה בדיוק ההפך. אחרי שמונה שנות הנשיא אובמה וארבע-חמש שנים של נשיא צרפת הולנד, שרואים אחרת לגמרי מאיתנו את שורשי הסכסוך הישראלי-פלסטיני, לקראת סוף כהונתם הם מובילים להחלטות שגויות, שלצערי רק יזיקו ליכולת להביא שלום. אז זה נזק, אבל הוא קטן יותר ממה שהיה עלול להיות. ראש הממשלה נוהג נכון כשהוא לא נותן שום לגיטימציה למשחק המכור הזה היום בפריז, שהולך לכיוון המדיני הלא נכון וישים את הלחץ דווקא עלינו. נוכחות שלנו שם תיתן לגיטימציה להחלטות, שאנחנו יודעים מראש שיהיו מוטות נגדנו. החלטות לוקחות את קווי 67', שאפילו אנשים שהם לא אנשי ימין לא רואים בהם קווים ברי הגנה, ולא מפרידות בין הכותל המערבי והרובע היהודי בירושלים לבין מקומות אחרים. בזה ישראל לא יכולה להשתתף".
עובדיה טען שמזה כמה חודשים מספרת הממשלה שישראל איננה בבידוד מדיני ושהיא תנצח בהצבעות באו"ם, לעומת ההחלטה במועצת הביטחון וועידת פריז, שמעידות על ההפך. "אין סתירה", השיב השר ארדן, "אין בידוד וישראל היא מדינה מבוקשת לשיתופי פעולה בהרבה מאוד תחומים. כמות המפגשים וההשקעות הזרות בישראל מעידים על כך. בנושא של פתרון הסכסוך זה נכון שלצערי כבר שנים רבות הקהילה הבינלאומית שוגה בהבנת המציאות במזרח התיכון. זה מתחיל להתנפץ על אירופה בדמות הטרור של האסלאם הקיצוני, שפועל שם וגם כאן. יש יותר ויותר אוכלוסיות שמתפקחות מאשליות העבר. בעוד מספר ימים ייכנס לתפקידיו ממשל טראמפ וההזמנה שלו לראשי מועצות ביהודה ושומרון לטקס ההשבעה מאותתת שהם מבינים ששם לא נמצאת הבעיה לפיתרון הסכסוך. אולי זה ישפיע על כל הקהילה הבינלאומית ונראה כאן עידן אחר בעוד מספר שבועות או חודשים".
משעל שאל מה כן מוכנה ישראל לעשות למען השלום. השר ארדן השיב: "ראש הממשלה הזמין עשרות פעמים את אבו-מאזן למשא ומתן ישיר. מעבר לזה, הוא הביא בזמן ממשל אובמה הסכמה ליוזמת קרי ומי שסירב להיפגש ולהתחיל אותה היה אבו-מאזן. שום מנהיג נורמאלי לא יודיע מראש על מה הוא מוכן לוותר, בטח שלא בנכסים הכי חשובים לעם היהודי. כי ברור שהמנהיג הפלסטיני הבא ייקח את זה כנקודת פתיחה. צריך מתווך הוגן שקורא לצדדים להגיע למשא ומתן ישיר בלי דרישות מוקדמות. עובדה שכאשר היו נתונים כאלה ומנהיג מהצד השני שרצה שלום, 'הליכוד' הגיע להסכם השלום ההיסטורי הראשון של ישראל".