מיכל דליות

"ריטלין זו תרופה מצילת חיים ושחצי עולם יקפוץ לי"

מיכל מסבירה מדוע חשוב להכניע את הילד המתנגד לנטילת הכדור


בני בכיתה א' וסובל מהפרעת קשב. הוא נטל 'ריטלין' ותפקד נהדר אבל כעת הוא לא מעוניין ליטול את הכדור ולא ברור מדוע הוא מסרב בנחרצות. כיצד ניתן לשכנעו?

ראשית, יש לציין שמדובר בכדור שמציל חיים. ילדים הסובלים מבעיות קשב וריכוז זקוקים לכדור הזה ואי נטילת התרופה מחריפה את חייו של הילד. לטעמי, יש אפילו לתת לילד את הכדור מבלי ידיעתו בצורה בה לא ירגיש שהוא נטל אותו. יש להבהיר לילד שזו לא אפשרות של בחירה וכי הוא חייב לקחת כדור מבחינה בריאותית. יש לומר לילד 'כהורים אנחנו חייבים לדאוג לבריאותך ועד שאתה לא לוקח את הכדור אין לך זכויות'. בעיני, אם התרופה עושה טוב לילד היא פשוט מצרך חובה עבורו גם אם יש כאלו שחושבים אחרת ממני. אני קוראת לך לתת לילד לבחור את הצורה שבה יבלע  את הכדור אך נטילת הכדור צריכה להיות חובה ולא בחירה. אם הילד מסרב יש למצוא דרך להכניע את הילד. זה לא נעים וזה אומר לעשות 'טרור' בבית כי ילד שייקחו לו את הטלפון יעשה המון כדי לקבל אותו בחזרה ולכם אסור לוותר לו. יש לעשות את הדברים בטון רגוע בצורה ברורה. וזיכרו, לילדים אין חופש בחירה על הבריאות שלהם. 

עריכה: איתמר זיגלמן

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
19/05/2017

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


הפרעת קשב וריכוז
הפרעת קשב וריכוז  |  (צילום: ingiamge)
Paris