גבי גזית שוחח בתוכניתו עם מומחית למשפט פלילי ועם ח"כ איתן כבל על תופעת השחרור המוקדם וניקוי השליש לאסירים: "דרוש תיקון בחוק על המקרים הקיצוניים"
לאור בקשתו של עמי פופר, פלסטינים בשנות ה-90, לקיצור שליש ממאסרו, התייחסה המומחית למשפט פלילי, עו"ד סוזי עוזסיני ארניה לתופעת קיצור השליש בבתי הסוהר: "החוק קובע כללים לשיקול לשחרור מוקדם. ישנה הבחנה ברורה בין עבירות רצח למי שלא. אדם שעבר רצח צריך לעבור תהליך שיקומי ולהביע חרטה. מי שלא אין לו סיבה לתנאי חרטה. את השאלה האם כדאי לשחרר שחרור מוקדם אסירים רוצחים יש להפנות למחוקק. בעיני, החוק בישראל הוא ראוי ונכון מכיוון שהוא דורש תהליך של שיקום".
לשיחה הצטרף חבר הכנסת איתן כבל מטעם המחנה הציוני והשיב: "לדעתי ההבחנה בין רצח לשאר המקרים היא נכונה אך גם בתוך מעשי הרצח יש לבצע הבחנה. כשהעלאתי הצעת חוק בנושא נטען כנגדי כי 'אין לבצע הבחנה בין דם לדם'. ישנם מקרים בהם צריכה להיות הבחנה שלצידו של רוצחו של ראש הממשלה יהיו גם רוצחים שעונשם לא יהיה ניתן להקצבה ואלו יבלו את כל שארית חייהם בבית הסוהר. כל אסיר החל מהשנה החמישית למאסר יסכים לומר כי הוא מוכן להתנצל על מעשיו. עמי פופר צריך לשבת במאסר כל חייו. גם את החוק על אסירים כמו יגאל עמיר היתקשתי להעביר בזמנו בכנסת. דרוש תיקון בחוק על המקרים הקיצוניים. יש לבצע על הנושא שיח ציבורי.
עריכה: איתמר זיגלמן