בעקבות הרצח שהתרחש בערב שבת. שוחח גבי גזית עם ח"כ אמיר אוחנה שקורא להחלת עונש מוות על המחבל שרצח את המשפחה בחלמיש: "אלו שיוצאים עם סכינים נותרים בתקווה שלא ימותו"
הרצח המזעזע שהתרחש בסוף השבוע בחלמיש עורר זעם רב אצל חברי הכנסת, ביניהם חבר הכנסת מטעם 'הליכוד', אמיר אוחנה, שהצטרף לקריאות לעונש מוות למפגע: "במקרים חריגים וקיצוניים יש לעשות שימוש באמצעים קיצוניים וחריגים. מי שיחליט בין המקרים הוא בית המשפט. הרצח הזה כמו הרצח של משפחת פוגל וכמו המעשים שנחקקו אצלנו כעם. בין שתי התמונות של מחבל מחויך בבית החולים או משחורר בעסקת שבויים לבין מחבל תלוי מעדיף את התמונה השנייה. אומרים שמחבלים יוצאים מתוך תקווה למות וזה פשוט לא נכון. אלו שהם עם חגורות נפץ מודעים לכך שהם ימותו אך אלו שיוצאים עם סכינים נותרים בתקווה שלא ימותו. את התקווה הזו יש לגדוע. אני חושב שיש בכך הרתעה. אדם שהורסים לו את הבית וודאי שאכפת לו מכך".
טען בפניו גבי גזית: "המקרה הזה אינו מחזק את עמדתך. כנראה שלא אכפת כי הרי ידע הבחור שביתו ייהרס ובכל זאת יצא לעשות את המעשה". השיב לו ח"כ אמיר אוחנה: "ההנחה שלך שגויה. אני יכול להביא לך שורה של מקרים הפוכים בהם, בגלל מדיניות הבתים, בני המשפחה מנעו מהמחבל לצאת לפגוע. זו גם עמדת השב"כ בפני בית המשפט העליון בכל עתירה שמוגשת. בית המשפט העליון מאשר את המדיניות הזו. אנחנו בישראל ומתמודדים עם ארוך תווך ובלתי קונבנציונאלי".
לשיחה הצטרף אלוף (במיל') ח"כ אייל בן ראובן, ממפלגת 'המחנה הציוני' והגיב לדברי ח"כ אמיר אוחנה: "מדינת ישראל כמדינה נאורה החליטה בעבר שאנחנו הורגים רק אויב שמסכן אותנו ואת סביבתנו באופן מיידי. כל דבר אחר הוא בניגוד בעיקר לערכנו כמדינה נאורה, יהודית ודמוקרטית. עולה דרישה לעונש מוות כל פעם באירוע עם תמונות כואבות של רצח שביצע פושע נתעב. השאלה היא האם בשביל אדם כזה המדינה צריכה לוותר על ערכיה ולפעול כמוהו. התשובה היא חד משמעית לו. אנחנו חיילי צה"ל ועם ישראל, זו עוצמתנו. למלחמה בטרור ההרג הזה לא יתרום לדבר אלא יעצים את אותם אנשים שבחרו במוות כדרכם ולהפוך אותם לשהידים קדושים. לגבי הטיעון כי זה גורם לחטיפת חיילים כדי לשחרר מחבלים, זהו עניין של החלטה שלנו באשר לאיך לנהוג בנושא. בארצות הברית הולכות ומתמעטות המדינות שמשתמשות בעונש מוות. אל לנו להכניס את עצמנו לחברה כמו זו בצפון קוריאה ואירן. להערכתי גם בקליפורניה ופלורידה הסיפור הזה ייגמר"
על הטיעון כי עונש מוות למחבלים יעודד אחרים להפוך גם כן לשהידים קדושים השיב ח"כ אוחנה וטען: "זהו הניסיון למצוא את הגורם לטרור. כפי שכיום טוענים שהמגנומטרים הם הגורם לטרור כאילו לא סביר שבמקומות כמו בתי משפט, ביטוח לאומי, מסגדים יש גלאי מתכות אבל במקום הנפיץ בעולם אין. לפני גלאי המתכות גם היה מתכות".
גבי גזית הוסיף וטען: "עונש מוות למחבלים הוא מאד קל, הוא עונש נטול מכאובים. עונש בכלא לשנים רבות הוא קשה הרבה יותר". השיב לו חבר הכנסת אוחנה: "אנחנו רואים אותם בבתי הכלא עושים מרד כי הם קיבלו מעט מידי ערוצים בטלוויזיה, הם לומדים תואר ראשון ותואר שני. אלו תנאי הכליאה לצערנו. בסופו של דבר הם יוצאים מחומות הכלא לאחר שהם חוטפים חייל ומוחזרים לחברה. אנחנו כבני תרבות צרכים לדון האם אדם שרצח תינוקת במיטתה לצד הוריה ומשפחה כמו ברצח משפחת פוגל הוא אדם שצריך לאפשר לו לחיות ולאפשר לו ללמוד תואר שני. אני חושב שזה לא מוסרי. המעשה המוסרי בעיני היא לקחת את חייו. אנחנו לא נפגע בחפים מפשע".
ענה לו ח"כ אייל בן ראובן: "הדרישה שלך נובעת מתוך פאניקה וחולשה. אני סומך על צה"ל ועלינו. ידענו להתמודד עם טרור בלי לוותר על ערכנו הבסיסיים. שלא נשווה את עצמנו כחיות אדם. אנחנו קבענו זאת כמדינה. הדרישה הזו לא תעבוד. אל תשווה אותנו אליו. אנחנו פועלים ממקום אחר. יש לנו בית משפט, בית דין וערכים. עד היום אנחנו חיים פה ונמשיך לחיות ללא עונש מוות למחבלים".
עריכה: איתמר זיגלמן