משעל, דרור רפאל וספי עובדיה שוחחו בתוכניתם עם השר נפתלי בנט לקראת נאומו של נתניהו הערב באו"ם ובעקבות הפגישה בין נתניהו למקבילו המצרי: "דגל זה דבר חשוב מאוד אבל החשיבות של יצירת דיאלוג מתמשך עם מדינות ערב המתונות ועם עולמות שלא היינו איתם בקשר בעבר כמו דרום אמריקה ואפריקה הם צעד משמעותי".
אמש (ב) התקיימה פגישה בת חצי שעה בין נתניהו למקבילו המצרי בניו יורק. לאחריה נמסר מלשכת ראש הממשלה כי היא 'עסקה בבעיות באזור המזרח התיכון' לפני כן, התראה ראש הממשלה עם נשיא ארצות הברית, דונלד טרמפ. על הפגישה סיפר השר בנט: "רצף הפגישות והחיבוקים מול מדינות העולם מחזק את מעמדה של ישראל ומבטא את העוצמה הכלכלית, הביטחונית והמודיעינית שישראל תפסה בשנים האחרונות. אנחנו צרכים לשמר את זה ולחזק את זה". על היעדר דגל ישראל בפגישה המצולמת טען השר: "צריך לבדוק את נושא הדגל ומדוע הוא לא היה בפגישה, דגל זה דבר חשוב מאוד אבל החשיבות של יצירת דיאלוג מתמשך עם מדינות ערב המתונות ועם עולמות שלא היינו איתם בקשר בעבר כמו דרום אמריקה ואפריקה הם צעד משמעותי".
על פגישת טראמפ בנושא האירני הוסיף: "הרבה פעמים מה שאנחנו רואים בחוץ זה לא מה שקורה בפנים, אני ממתין לשובו של ראש הממשלה שיספר לקבינט על שהתרחש בפגישות. אין ספק שאנו צרכים לרתום את העולם ואת ארה"ב בפרט למהלכים אגרסיביים כנגד איראן. בסופו של דבר האקסיומה היא שאסור לאפשר לאיראן 'להתגרען' בשום מחיר. המשמעות של הדבר הזה תהיה הרסנית. איראן היא מדינת ענק וישראל היא מדינה קטנה וישנה א-סימטריה בין המדינות. יש נשיא חדש בארצות הברית שמתנגד להסכם שנחתם עם איראן, הוא לא מחויב נפשית להסכם אלא מבקר אותו ומבין שאיראן היא הבעיה ולא הפתרון. זוהי שינוי מדיניות. דברים לא קורים ביום אחד ולביטול הסכם יש השלכות מבחינה מדינית, אם הנשיא ילך על צעד של ביטול הסכם יהיו לכך הלשכות. אנחנו נעדיף לשנות את ההסכם. ההסכם כיום יוצר מסלול לגיטימי לאיראן להשגת נשק גרעיני. אנחנו נעים על מסלול של פס ייצור המוביל אותנו לאיראן גרעינית. זה תלוי מה יחליף את ההסכם, ואקום הוא בוודאי אינו טוב, אם מדובר על החלטת משטר סנקציות אין לי ספק שהחברות בעולם יבחרו לעשות עסקים עם ארצות הברית ולא עם איראן".
ספי עובדיה התייחס לדבריו: "אם הרוסים והסינים יגידו שהם נגד ביטול ההסכם ואם הוא יבוטל אך ימשיכו לקיים עמה יחסים היא תוכל להתנער מכל הסכם שהוא ולהגיע לנשק גרעיני תוך זמן קצר. זה החשש הגדול".
השיב לו בנט: "אתה טועה. מערכת העברת הכספים הבינלאומית היא אמריקאית, ברגע שאתה לא מאפשר לחברות לסחור עם איראן ולעשות שימוש במערכת הם יישארו תקועים. אין פה שתי ברירות, הצדדים חייבים להשתמש במערכת של ארצות הברית. זה לא צעד שיכול להתקיים מיד מחר, זה לוקח זמן".
על התרגיל שהתקיים בצפון סיפר השר: "אני מקפיד להשתמש בכל הכלים שהקבינט והמל"ל מעמידים לרשותי כדי להעמיק בנושא הביטחוני. עשיתי זאת גם בצוק איתן. בישראל מפקד הרמטכ"ל הוא לא ראש הממשלה ולא שר הביטחון אלא הקבינט. לכן אני לוקח זאת מאוד ברצינות וכל יום ראשון פוגש את ראש המל"ל. אני מציע לכולנו שישראל תדבר במעשים ולא במילים, בעשר שנים האחרונות אנחנו מרבים להוציא ביטויים נגד הניה וחיזבאללה אך בסופו של דבר אין תחליף למעשים. כשאני מסתכל על מלחמות ישראל בעבר, לדוגמא מלחמת יום כיפור ובודק את הדברים שנאמרו טרם המלחמה אני לומד שיש לומר מעט ולעשות הרבה. זה צריך להיות הקו הביטחוני של מדינת ישראל.
על הקו האדום של מדינת ישראל בגבול הצפוני טען: "אנחנו נמצאים במערכה מול איראן. מבחינתי הכוחות בלבנון ובסוריה הם של איראן. אנחנו מנהלים מולם מערכה הכוללת גם את מרכיב התקשרות מולם דרך אותות. אינני מתכוון להצהיר ברדיו בדיוק כיצד".
לסיום התייחס השר בנט לשר יובל שטייניץ' בעקבות החשש למעורבותו בפרשת הצוללות לכאורה וטען: "ראיתי את המפה שציירו סביב השר שטייניץ' בעיתונים, אני יכול לומר בביטחון שאני מכיר את שטייניץ' 11 שנים והוא האדם הישר ביותר בפוליטיקה הישראלית. הוא שם את טובת מדינה לפני טובתו שלו. אני בטוח שהוא לא עשה דבר לא ראוי. הוא אדם ישר".
לסיום איחל השר נפתלי בנט שנה טובה לאזרחי ישראל: "אני רוצה לאחל שנה טובה לכל המשפחות, שנה של בריאות ושנה בה אנחנו דורשים מילדנו לעבוד קשה ומציבים להם רף גבוה".
עריכה: איתמר זיגלמן