גבי גזית שוחח בתוכניתו עם השף ליאון אלקלעי שמתנגד לתופעת הלקוחות שהופכים את מסעדתו למשרד: "4 אנשים הגיעו לאכול ארוחת ערב ב-20:00 ונשארו במסעדה עד 02:00"
מסעדת סושי בניו יורק החליטה שהיא מגבילה את זמן שהות הלקוחות במסעדה. ליאון אלקלעי התייחס לתופעת הפיכת המסעדה למשרד וטען: "אני חושב שמדובר בגימיק. המסעדה המדוברת בניו יורק כוללת שמונה מקומות ישיבה כך שבעל המסעדה אינו יכול להרשות לעצמו שאדם יישב במסעדה יותר מ-30 דקות. יש לי בעיה עם אנשים שמתיישבים ליד שולחן למשך כל היום ושותים רק כוס קפה. מקרים כללו נעשים בדרך כלל בהסכמת השתיקה של בעל העסק אך בעיני זו תופעה לא מקובלת, מגיע אדם לבית קפה, פותח את הלפטופ שלו ומקים משרד בבית הקפה. היום בבית הקפה יש אינטרנט והמון שקעי חשמל בכדי שתוכל לשבת ולהישאר במקום ובתי העסק מאפשרים זאת. בארצות הברית מקובל על סכום מינימאלי לישיבה במסעדה, גם בישראל צריך לאמץ את התופעה".
עוד הוסיף: "הייתה לי מסעדה בשנת 91 בה יום אחד הגיעו 4 אנשים הגיעו לאכול ארוחת ערב ב-20:00 ונשארו במסעדה עד שתיים בלילה כי הם המתינו לטיסה שלהם בנתב"ג. יש המון מסעדות שקוצבות את סדר הישיבה וכשאתה מבצע הזמנה מראש אומרים לך שהשולחן יהיה עבורך משעה 20:00-21:00, זה בסדר גמור, ככה ממלאים את המקום ומי שלא רוצה שלא יגיע".
עריכה: איתמר זיגלמן