ראש החוג למזרח התיכון באוניברסיטת תל אביב הפרופסור עוזי רבי התייחס למפגש הפסגה טראמפ-קים ולהשפעתו על מדיניותה של איראן: "טראמפ מציע לעולם דרך אחרת ויצטרך להוכיח איך עושים הסכם עם משטר בעייתי בניגוד למה שעשה קודמו לתפקיד מול איראן"
אמש (ב') התקיים הערב ההיסטורי בו נפגשו מנהיג קוריאה הצפונית עם נשיא ארצות הברית. פרופסור עוזי רבי, מומחה למזרח התיכון סיפר על משמעות המפגש: "טראמפ הפך את השולחן ובמפגש זה קעקע חלק ניכר מהתיאוריות על מדעי הדיפלומטיה, האינטראקציה ויחסי הגומלין בין המדינות המערביות למשטרים משוגעים. טראמפ מציע לעולם דרך אחרת ויצטרך להוכיח איך עושים הסכם עם משטר בעייתי בניגוד למה שעשה קודמו לתפקיד, ברק אובמה מול איראן. ההסכם עם איראן היה מלא חורים ועבור טראמפ ההסכם ההוא משמש כתמונת מראה למה שהוא מנסה להשיג מול קוריאה הצפונית".
"לכן יש לכך קשר ישיר לאוזניים האיראניות, פירט, "האיראנים בונים את עצמם על סמך היכרות מעמיקה עם ראשי המדינות איתם הם מתמודדים. כעת הגיע מנהיג מערבי אך עם אופי מזרח תיכוני שקשה לקרוא אותו והולך לשבת עם מי שאיראן ראתה בה כמודל לחיקוי עד לא מזמן".
כשנשאל אם ניתן לומר שאלו בשורות טובות עבור ישראל השיב: "אלו בשורות ריאליות ומפוקחות. אני חושב שטראמפ שם לנו מראה מול הפנים, יש בו משהו שחורג מהדבר התיאורטי היבש. הוא מגיע למשחק בבוטות ובישירות".
עריכה: איתמר זיגלמן