סגן שר החוץ לשעבר דני אילון וחבר הכנסת מוסי רז (מרצ) הביעו את דעתם בתוכניתם של ענת דוידוב וינון מגל על ביקורו המתוכנן של וויליאם, נסיך הממלכה הבריטית, שיכלול גם את הרשות הפלסטינית. האם עלינו להחרים את הביקור?
הנסיך וויליאם עתיד לבקר בישראל אך את הביקור במזרח ירושלים יבצע דרך הרשות הפלסטינית. סגן שר החוץ לשעבר דני אילון מוחה נגד ההחלטה: "אני מגדיר את הצעד הזה כחוצפה בריטית טיפוסית וקורא להחרים את הביקור. העובדה שהוא החליט לנו מהי בירת פלסטין אינה מקובלת בעולם הדיפלומטי, אם הנסיך היה טוען שהוא מבקר במקום ללא קונוטציה פוליטית אז זה היה מקובל עליי אך וויליאם לוקח איתו את הפלסטינים כאילו הוא מכיר בטריטוריה כשייכת לפלסטינים בניגוד לכל ההסכמים הקיימים, זהו דבר שלא צריך להיות מקובל עלינו".
לשיחה הצטרף חבר הכנסת מוסי רז (מרצ) שהבהיר: "לי מפריע שנשרפים שדות במערב הנגב, שאנשים חיים תחת מתקפת טילים, שאזרחים שנהרגים בעזה ולא אכפת לי איך הנסיך הבריטי בוחר לטייל בישראל. בירושלים המזרחית יש קונסוליה בריטית מאז ומתמיד והיא הקשר שלהם לרשות הפלסטינית. מקובל עליי הביקור הזה, ירושלים המזרחית היא בירתה של מדינת פלסטין ואני תומך ביוזמת הליגה הערבית שטוענת כך למרות שישראל מתעלמת ממנה. לא מעניין אותי מי יבקר עם הנסיך וויליאם בכנסיית הקבר. הגיע הזמן שנתעניין בדברים יותר קונקרטיים כמו ביטחון התושבים, השאיפה לשלום וזכויות הרווחה של אזרחנו".
"מוסד הנסיכות הוא עולם הולך ונעלם שיש לו משמעות סימבולית בלבד", איילון הדגיש, "אני לא בטוח שהחרמת הביקור תיצור לנו בעיה עם בריטניה- החרם כן ייצור תקדים. אם אנחנו נותנים לריבון הבריטי, שמיוצג על ידי הנסיך וויליאם, לבקר בירושלים על ידי הרשות הפלסטינית אנחנו מאפשרים תקדים מסוכן, יכולים להגיע לישראל שרי החוץ האירופאים ומאמריקה הלטינית ולהחליט שלישראל אין דריסת רגל במזרח העיר. ישנן לא מעט קונסוליות במזרח ירושלים אך הן מעולם לא פעלו בצורה כה גסה נגד הריבונות הישראלית. הבריטים מנסים לקבוע עובדות בשטח".
עריכה: איתמר זיגלמן