אמנון לוי שוחח עם איריס קול בתוכניתה ב-103fm על הקושי והמורכבות בעיסוק השאלה המטרידה את המדינה יותר כעשור- מי ביצע את המעשה הנתעב: "שלושה פרופסורים התעמקו בתיק ואחד מהם הודיע באופן חד משמעי שלדעתו מי שירה אינו מי שיושב בכלא".
הערב (ב') ישודר בערוץ עשר פרק טעון במיוחד בתוכנית התחקירים 'פנים אמיתיות', העוסק בפרשת הרצח של השופט אדי עזר ז"ל, שזעזעה את המדינה לפני כ-14 שנים. מגיש התוכנית, אמנון לוי, סיפר על הפרק הצפוי הערב: "זה היה רצח הראשון והיחיד של שופט מחוזי הוא זעזע את המדינה. בעקבות הרצח סגן הסנגור הראשי של המדינה התאבד שבועות לאחר הרצח - אלו סיפורים על מקרים שמתרחשים בדרך כלל סיציליה ולא בישראל. איכשהו הפרשה הזו די נשכחה אך 14 שנים קיימת התהייה האם נעשה צדק ואם האנשים שהורשעו ברצח אכן היו הרוצחים".
"הכל התחיל משיחה שקיבלתי מהכלא מאדם שהורשע ברצח והודיע שהוא דורש משפט חוזר", שיתף, "ראיינתי שלושה פרופסורים למשפט פלילי, המומחים הגדולים ביותר בארץ, ונתתי להם את חומרי החקירה במטרה לבחון האם המשפט הזה הוגן לטעמם. שלושת הפרופסורים התעמקו בתיק ואחד מהם הודיע באופן חד משמעי שלדעתו מי שירה אינו מי שיושב היום בכלא. זה סרט מתח שקשה להבין כיצד הוא התרחש".
"פענוח המשטרה בפרשה היה שאסיר, שיושב בכלא ורצה להשתחרר, העלה בליבו רעיון רצחני- לשלוח רוצחים להרוג שופט ואז לספר למשטרה איפה האקדח שביצע הרצח בתמורה לשחרורו. הגיעו אליה בעקבות פתק שנמצא בזירת הרצח 24 שעות לאחר המקרה ובו נכתב 'שחררו את האסיר שיושב על לו עוול בכפו'. סגן הסנגור הראשי של מדינת ישראל באותם שנים, ד"ר דוד וינר, שייצג את אותו אסיר, פנה למחרת ליועץ המשפטי לממשלה בנושא וסיפר בדרישתו של האסיר ומאותו רגע לא האמינו לו לאף מילה. כשהבין עומק חוסר האמון בו הוא החליט לשים קץ לחייו".
אמנון מכנה את המשפט כטראומה: "ראש הממשלה באותם שנים, אריק שרון, כינה את האירוע 'חמור כמו רצח רבין כי כשרוצחים שופט יורים בליבה של הדמוקרטיה'. אכן במונחים הישראלים המשפט היה מהיר מאוד. כשעושים הליך צדק מהיר לא תמיד ממצים אותו וזה החשש שנותר. סנגורים בכירים סרבו לקחת את התיק הזה מחשש לחוסר זמן ותהו כיצד יאזינו ל-400 קלטות שבידי המשטרה תוך כמה ימים בודדים בלבד כדי לבנות את הגנה ולהגיע למיצוי הצדק. הכתבה שתשודר בנושא תשאל תבחן האם באמת התקיים צדק בפרשה".
אמנון סיכם: "הסיכוי למשפט חוזר הוא זעיר, הבעיה היא אינו אותו אסיר אלא אנחנו והדרך בה אנו כציבור בוחנים הליך משפטי שנעשה בהליך טראומה. יש לזכור שעל אותו אסיר נגזר מאסר עולם. אני לא יודע אם אותו אדם יושב בכלא ללא עוול בכפו ואינני רוצה להגן עליו אלא רק לתהות אם ההליך שהתבצע היה נכון. החשד הגדול הוא שדווקא מי ששוחרר כעד מדינה הוא דווקא היה זה שביצע את הרצח".
עריכה: איתמר זיגלמן