שי באב"ד, מנכ"ל משרד האוצר, התייחס בתוכניתה של ענת דוידוב ב-FM103 לעליית הדירוג האשראי של ישראל ל-AA. כיצד זה ישפיע על הכלכלה הישראלית?
חברת דירוג האשראי (S&P) הודיע על העלאת הדירוג לרמתו הגבוהה בכל הזמנים מרמה של A+ ל-AA. יחד עם ישראל חולקות את הדירוג מדינות כמו צ'כיה וקטאר. מנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד, בירך על העלייה בדירוג: "בשלוש וחצי שנים האחרונות התוספות למשרדים האזרחיים בבריאות, ברווחה, בחינוך ובתשתיות הן חסרות תקדים. בכל אחד מהמשרדים נעו בין 5-10% מכל אחד מהמשרדים בשנה בנוסף לעדכון האוטומטי. קצבאות הנכים עלו, ניתן סיעוד, מס הכנסה שלילי, נטו משפחה ותוכנית חיסכון לכל ילד אפשרו מתן של מיליארדים לציבור. כל התופסות הללו נתנו על בסיס צמצום פערים והקלה על הנטל של מעמד הביניים, מתן שירותים לאזרחים בתשתיות, בריאות, רווחה וחינוך ואף שמירה על מדיניות פיסקאלית".
כשנשאל אם יש מקום לפרוץ את התקציב עבור הנקודות שקיבלנו הסביר: "על מנת שהתחזית תישאר יציבה עלינו להמשיך לצמצם את החוב ולשמור על מדיניות פיסקאלית. יש להמשיך את מדיניות שמוביל שר האוצר ולהשקיע יותר בתשתיות האזרחיות".
בנוסף התייחס מנכ"ל משרד האוצר לנושא הדיור: "אנחנו רואים בשלוש השנים האחרונות סוג של מהפיכה, המחירים הפסיקו לעלות ואפילו מעט ירדו בשנה האחרונה. זה לא אותם שנים בהם כל שנה היינו צופים בעלייה של 14% אחוזים במחירים. בשלוש שנים האחרונות העלייה פחתה ובשנה האחרונה אף נתקלנו בירידות במחירים. בתוכנית מחיר למשתכן הדיירים תוך שנתיים מקבלים דירה במחיר שנמוך ב- 30%".
על היותנו המדינה השנייה בראש טבלת העוני הסביר: "אי השוויון, רמות העוני ופערי השכר מאוד גדולים אך כל התוספות ניתנות לשכבות החלשות, מעודדים את השכבות החלשות לתעסוקה ועוד. בקדנציה הנוכחית שר האוצר יישם את דו"ח העוני של אלי אלאלוף ואנחנו בתהליך. זה לא נפתר ביום אחד אך אנחנו במגמת שיפור".
עריכה: איתמר זיגלמן