איפה הכסף
עם ענת דוידוב

מי אתה פרופ' אמיר ירון?

המשנה לנגיד בנק ישראל לשעבר פרופ' צבי אקשטיין סיפר על המועמד של רה"מ ושר האוצר לנגיד בנק ישראל: "חסר ניסיון ניהולי, אבל בעל ידע פיננסי רחב"


פרופ' צבי אקשטיין התייחס ב-103fm למינויו של פרופסור אמיר ירון לנגיד בנק ישראל החדש: "מקווה שתחת הנהגתו של ירון הוא יוכל למצוא דרך טובה לניהול המערכת הפיננסית בצורה שתתאים ליעדים של ראש הממשלה ושר האוצר".

פרופסור אמיר ירון ימונה לנגיד בנק ישראל. ירון, איש האקדמיה התגורר בארצות הברית ב-20 הנשים האחרונות ומשמש כיום כמרצה לבנקאות ולפיננסים בבית הספר וורטון למינהל עסקים. פרופסור צבי אקשטיין שמכיר היטב את פרופ' ירון סיפר על האיש: "אמיר ירון הוא המועמד לנגיד, כעת יהיה עליו לעבור את ועדת גולדברג והחלטת הממשלה. אמיר הוא ישראלי שלמד באוניברסיטת תל אביב ושירת כקצין חמש שנים כיועץ הכספי לרמטכ"ל וסיים דוקטורט באוניברסיטת שיקאגו. הוא התמקד במאקרו כלכלה, מימון ועוד. אמיר הוא גם חוקר מעולה ופרופסור באוניברסיטת פנסילבניה בבית הספר למנהל עסקים הראשון בעולם".

על הקשרים הבינלאומיים הטובים של אמיר שיוכלו לסייע לו לתפקידו השיב: "תמיד להיות חשוב להיות במרכז ההיכרות ולהכיר את הנושאים העומדים על הפרק במאקרו כלכלה.עם כל השינויים הטכנולוגיים, הסיכונים והסיכויים של היום וזה חשוב ליציבות פיננסית".

כשנשאל על חוסר הניסיון של אמיר בניהול או השיב: "אמיר מכיר את תחום מערכת הבנקאות ואת המערכת הפיננסית. ביניהם את שוק מטבע החוץ, שוק ההון, המניות והחובות. זו הליגה המובילה את העולם. אני הגעתי לבנק ישראל הישר מהאקדמיה ללא ניסיון ניהול כמו רבים אחרים ואני מעריך שברגע שאתה מכיר את החומר, יכולת הניהול וההובלה של הצוותים לרפורמות מועילות למשק לתחרותיות וליציבות היא גדולה מאוד. זה הוכח בעבר".

על המדיניות המוניטארית של נגידת קרנית פלוג היוצאת סיפר: "אני חושב שההחלטה ברשותה לא להעלות את הריבית היא נכונה. המדיניות המוניטארית עוסקת סביב יציבות מחירים ותמיכה ביציבות המערכת הפיננסית וצמיחת המשק. למעשה מדינת ישראל נמצאת בדומה למדינות אחרות במדיניות של ריבית אפס. האתגר הגדול של בנק ישראל בשנים הבאות היא איך יוצאים משם וחוזרים לנורמאליות. זה יהיה תהליך ארוך, באירופה ובארצות הברית הוא כבר נמשך באריכות. ההשפעה של שני המהלכים הללו משפיעים גם על מדינת ישראל. ישראל היא כלכלה טובה עם צמיחה, תעסוקה גבוהה ואבטלה נמוכה אך אנחנו סובלים מאינפלציה גבוהה. היעד המקובל על המדינות המפותחות בעולם הוא שני אחוזים. כשאנחנו נמצאים באינפלציה סביב האחוז ופחות מזה ושער החליפין שלנו נמוך ומקשה על ענף הייצוא זה מורכב".

על התחזקות השקל שמקשה על היצואנים הוסיף: "לפי השקל החזק הריבית הייתה צריכה לרדת יותר אך היא לא יכולה לרדת מתחת לאפס בקלות כזו ולכן המדיניות של פלוג הייתה נכונה. אני מעריך שאמיר ירון ימשיך את מדיניות זו וישפר את מה שנדרש לשיפור. בנק ישראל עובד קשה מאוד יחד עם הממשלה לשפר את היעילות של המערכת הפיננסית תוך שמירה על יציבות. זה חשוב להעלות את התחרותיות תוך שמירה על היציבות. לראש הממשלה ושר האוצר לא היו חילוקי דעות עם קרנית פלוג. אני מקווה שתחת הנהגתו של ירון הוא יוכל למצוא דרך טובה לניהול המערכת הפיננסית בצורה שתתאים ליעדים של ראש הממשלה ושר האוצר".

 

 

עריכה: איתמר זיגלמן

09/10/2018

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris