ינון מגל ובן כספית

כיצד תיראה ירושלים של משה ליאון?

למרות האיבה בין השניים בעבר, ראש העיר היוצא ניר ברקת משוכנע: "אני מעביר את העיר לידיים טובות" • כיצד הסביר את התבטאויותיו בגנות ליאון מהעבר?


תושבי ירושלים קמו הבוקר למהפך בתוצאות הבחירות, כאשר ברגע האחרון הורכז: משה ליאון ניצח בבחירות ויהיה ראש העיר הבא. ניר ברקת, ראש העיר היוצא שהביע תמיכה בליאון בשבועות האחרונים, בירך על המהלך בשיחה עם ענת דוידוב וינון מגל ולא חסך ביקורת מהמועמד שהפסיד עופר ברקוביץ'.

בשיחה עם ענת דוידוב וינון מגל ב־103fm סיפר ניר ברקת, ראש העיר היוצא של ירושלים, שהוא בטוח שהעביר את העיר לידיים טובות. "יצא לי לעבוד עם משה לאון בשנים האחרונות, וחד משמעית יש לו את הגישה הנכונה להמשיך להוביל את העיקר קדימה. הוא באמת רוצה לחבר את כלל הציבורים. ליאון היה שותף איתי בקואליציה ובעשייה, ואני יודע מהן עמדותיו. לקראת הבחירות ישבנו יותר לעומק והשתכנעתי שהוא יעשה את העבודה בצורה הטובה ביותר. אני נשאר בעיר ואסייע לו".

למרות שאין לברקת מה לומר על ליאון חוץ ממחמאות, לפני שבועיים נשמע קצת אחרת בריאיון, ואמר: "משה ליאון לא שייך למחנה הלאומי - ודאי כשמדובר על ירושלים. גם דרעי וגם ליברמן תומכים בו וזה אומר משהו לגבי האידיאולוגיה שלו".

"לקראת בחירות כולם מחדדים מסרים", ביקש ברקת לשנות את דבריו הקודמים. "בזמנו כשההתמודדות הייתה בין אלקין לבין ליאון - ברור שאלקין שייך יותר למחנה הלאומי ותמכתי באלקין מבין השניים. המסר היה רלוונטי לפער בין אלקין לליאון, אבל אלקין לא זכה ועלינו לסיבוב שני. 

"אני חושב שלליאון כישורים ויכולת להוביל את העיר כמנכ"ל, כאיש עסקים מצליח וכמי שהיה שותף איתי בשנים האחרונות לבניית העיר - אין לי ספק שיש לו את הכישורים המתאימים, וגם יחסית לברקוביץ', עמדותיו יותר דומות לשלי ואני מעריך שיעשה עבודה טובה מאוד".

  

זה לא הגיל, זה התרגיל

ברקת המשיך והסביר כי לדעתו ברקוביץ' הוא לא איש ימין, וחוץ מזה - הוא צעיר מידי בשביל לנהל את העיר הגדולה בישראל, וזאת למרות שהוא עצמו נבחר לראשות העיר בגיל 50. "עם כל הכבוד, התחלתי אחרי ניסיון עשיר בהייטק ובצבא". 

למשה ליאון אין סיעה במועצה. הוא - כזכור, לא הצליח להכניס ולו מועמד אחד ממפלגתו לסיעת העיר. "איך אפשר לנהל ככה את העיר?", תהה ינון. 

"הוא אוטומטית נהיה חבר מועצה", הסביר ברקת והדגיש כי גודל הסיעה של ראש העיר זה לא החלק הכי חשוב. "השאלה היא איזה הרכב קואליציוני אפשר לנהל ולייצר. אין שום סיבה שליאון לא ייצר קואליציה רחבה. הוא רוצה את זה וזה טוב לעיר. אני רוצה להעביר את המסר שזהו, נגמרו הבחירות. אנחנו צריכים לראות איך מחברים את כולם".

ועדיין, עם כל ההצהרות על ירושלים מאוחדת, יש ציבור גדול של חילונים או דתיים לאומיים שמרגישים שירושלים מתחרדת והולכת למקומות יותר סגורים, עם אווירה פחות חופשית. ברקת: "לפני ואחרי הבחירות יש תהליך של הפנמה וחיים משותפים בעיר שלנו שהתקדמה מאוד בעשור האחרון. גם הציבור החילוני, גם החרדי וגם הערבי התקדמו, והאתגר הגדול זה להסתכל על המכלול.

"כולנו מבינים שצריך לחיות פה יחד, ומשה ליאון מחויב לסטטוס קוו. למען האמת, אני לא משוכנע שכך היה עם ברקוביץ'", הודה ברקת. "עכשיו זה זמן להסתכל קדימה ולקרוא לחילונים ולציבור האחר שמרגיש שהפסיד את הבחירות: אנחנו צריכים לעמוד ולייצר חיבור".

  

מאה ימים של חסד

האם נכונה הטענה כי משה ליאון הגיע דרך קומבינה פולטית - שאומנם לא צלחה לפני חמש שנים אבל עכשיו נחלה הצלחה אדירה. "יש ריח לא טוב בכל הסיפור הזה", אמרה ענת. 

"בחמשת השנים האלה ליאון הוא ירושלמי שחי ונשם פה. הוא היה שותף להליכים קואליציונים ולמדתי להכיר אותו הרבה יותר מקרוב. ברגע שעומדים בין ברקוביץ' לליאון - מבחינתי אני אומר את האמת הפנימית שלי וחשוב לי שהציבור יידע מה אני חושב, כך שאין לירושלמים מה לדאוג", הרגיע ברקת.

לבסוף קרא ברקת לציבור הירושלמי לתת לליאון מאה ימים של חסד, לפחות: "ירושלמים, שימו את החששות בצד ותנו סיכוי גדול לשיתוף פעולה עם משה ליאון. ואני משוכנע חד משמעית שזה יצליח. מה שהיה - הוא שיהיה. בירושלים יש מקום לכולם. כמה שיותר מהר נתלכד - ככה יהיה יותר טוב".

  

עריכה: מיכל דאבי

14/11/2018

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ראש עיריית ירושלים הנכנס משה ליאון וראש עיריית ירושלים היוצא ניר ברקת
ראש עיריית ירושלים הנכנס משה ליאון וראש עיריית ירושלים היוצא ניר ברקת  |  צילום: יעקב כהן/פלאש90
Paris