ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע כי הוסיף לצוות ההגנה שלו שני חיזוקים: עו"ד נבות תל צור והשופט לשעבר פרופ' עודד מודריק. האם זה מעיד על לחץ בסביבתו של נתניהו? גיא פלג עשה סדר בשלל ההתפתחויות השבועיות בחקירות ראש הממשלה.
בריאיון לניסים משעל ב־103fm הסביר גיא פלג, כתב ופרשן לענייני משפט בחברת 'החדשות' ומגיש תוכנית בתחנה, מדוע החליט ראש הממשלה בנימין נתניהו לנקוט צעד דמרטי ולהוסיף עוד שני שחקני חיזוק לצוות ההגנה שלו. "צריך לומר את האמת. ראש הממשלה היה כלוא מבחינת הייצוג המשפטי שלו. אני חלילה לא רוצה לפגוע בכבודו של מת, אבל נראה לי שכל בר דעת מבין שאדם שהתמודד עם מחלה סופנית במשך שנים - כושר העבודה שלו הלך ופחת. ועם כל הסופרלטיבים שנתנו, ובצדק, לד"ר יעקב וינרוט ז"ל, היה ברור שראש הממשלה צריך ראש צוות הגנה חדש, כזה שיוכל ללוות אותו במאבק המשפטי שלו".
לדברי פלג, לנתניהו צפוי מאבק משפטי ארוך מאוד: "בין אם יחליטו להזמין אותו לשימוע ובין אם יחליטו להגיש נגדו כתב אישום. בין אם יואשם בשוחד לבין מרמה והפרת אמונים - ראש הממשלה הולך למאבק שיימשך שנים, ולכן הוא קיבל החלטה לתת את המפתחות לשחקני חיזוק חדשים - עו"ד נבות תל צור ופרופ' עודד מודריק".
איזה תיק מבין התיקים נחשב למשמעותי ביותר?
"כל התיקים הם משמעותיים", השיב פלג. "בשניים מתוך שלושת התיקים כבר יש המלצות משטרה חד משמעיות. המשטרה המליצה להעמיד את נתניהו לדין בגין שוחד גם בתיק 1000 וגם בתיק 2000.
"עם זאת, מלכתחילה היה ברור שהתיק החזק ביותר לדעת גורמי האכיפה הוא תיק 4000 - תיק בזק-אלוביץ'. בתיק הזה יש שני עדי מדינה - ניר חפץ ושלמה (מומו) פילבר, וגם יש את העד המשמעותי אילן ישועה שסיפק עדות דרמטית והקלטות, והרי היועץ המשפטי אמר שההחלטה לעבור לחקירה באזהרה בתיק הזה הגיעה אחרי שנחשפו ההקלטות של אילן ישועה, שהקליט בין היתר את שאול אלוביץ. ובכל זאת אני לא רואה מצב שיחליטו לסגור את התיקים האחרים".
מדבריו של פלג נראה שהדרמה רק מתחילה, אבל קיימים פרשנים שחושבים אחרת. "קראתי הבוקר את הפרשנות של גידי וייץ ורויטל חובל", סיפר פלג. "הם טוענים בתוקף שהעובדה שהיועץ המשפטי עיבה את צוות הפרקליטים בתיק ומינה צוות חדש, מעידה על כך שקצב קבלת ההחלטות יואץ או שמא מעידה על נסיגה מכתב אישום חמור לכתב אישום מינורי.
"במשרד המשפטים לעומתם דוחים את הפרשנות הזאת ואומרים הפוך - מעבים את צוות היועצים כדי להיטיב את העבודה וכדי לזרז את קבלת ההחלטות. בסופו של יום נוכל לנתח ביתר קלות את פעילותו של היועץ המשפטי".
עריכה: מיכל דאבי