בפתח תוכנית הרדיו שלו ב־103fm תקף אראל סג"ל את ההחלטה לפרסם את המלצות המשטרה בתיק 4000 דווקא כעת, כשמפכ"ל המשטרה אלשיך מסיים את תפקידו וכשזהות המפכ"ל הבא טרם נקבעה. הוא שוחח על כך עם דוד ורטהיים.
"תיראו מופתעים", פתח סג"ל, "רגע לפני צאתו של אלשיך לגמלאות הוא השאיר לנתניהו את המתנה הזו על סיום החקירה. זה היה די ברור. צריך להזכיר: זו רק המלצת משטרה, ויש עוד דרך לעבור. בינתיים המינוי של המפכ"ל הבא משה (צ'יקו) אדרי נפל על חודו של קול אחד, וגם כאן צריך להזכיר שלא מדובר בהחלטה המבוססת על טענה מהותית הקשורה לתפקודו המקצועי - אלא על פגישה עם עורך דין שלא דווחה".
ורטהיים הגיב: "אם ממשלת נתניהו ממנה ועדה - שתעמוד בהמלצות הוועדה. אם היא לא מאמינה בהמלצות הוועדה - שתבטל אותה ושתאשר את זה בחקיקת ממשלה".
סג"ל: "לא נוח לי עם המצב. מצד אחד העובדה שלא דיווח על הפגישה היא פגם טכני. אין מה לעשות..."
ורטהיים: "לא טכני".
סג"ל: "טכני, לדעתי. בסופו של דבר לא ממליצים שלא למנותו בגלל רפי רותם, או בעקבות מקרה שירה בנקי ז"ל, אלא אחרי פגישה עם שוטר לשעבר שלא דווחה על פי הנוהל".
ורטהיים: "הם טוענים שהעניין הוא לא טכני אלא ניגוד עניינים ללא גילוי נאות".
סג"ל: "לטעמי זה ברמת הפסיק, ולא הדבר המהותי. לכן אני בא ואומר, ואני משוכנע בזה לחלוטין, שכל עוד שמדובר בדברים שהם 'פיצ'פקס' - מה המנדט של הממשלה למנות? לכן גם אני תומך בהצעתו של ח"כ יואב קיש (הליכוד) להביא את המועמדים למינויים האלה לשימוע ציבורי בכנסת ישראל, ממש כמו במקרה של ברט קבאנו בסנאט בוושינגטון".
בהמשך אמר סג"ל: "בוא נזכיר את המנדט שלה, הוועדה ממליצה ולא קובעת! הממשלה יכולה לקבל או לא לקבל את ההמלצה שלה". ורטהיים השיב: "נכון, רק שזה מטומטם".
בהמשך השיחה טען ורטהיים כי שקיפות כזו, כפי שמציע קיש, צריכה להיות מחויבת גם עליו ועל 119 חבריו למליאה. סג"ל לא הסכים: "בנבחרי ציבור אתה בוחר. אתה לא יודע מי הם? נו, באמת. זה מביך, הטיעון הזה. יש הבדל בין נבחרי ציבור לפקידי ציבור".
ורטהיים: "הרי מראש ברור שהוועדה לא נועדה לומר את הברור מאליו. בשביל זה קיימת כל הפרוצדורה, ששוללת שהוא לא נחשד בפלילים או שיש בעברו איזה שלד נורא בתוך הארון. הוועדה קיימת בדיוק בשביל הקוצו של יוד, בדיוק כדי שבסופו של דבר לא יהיה רבב של ספק באשר ליושרתו של האיש. בשביל זה הפוליגרף".
סג"ל: "והנה, אותו דבר גם בפוליגרפים התעסוקתיים ששוטרים עוברים. אתה שואל את עצמך למה פרקליטים בכירים, היועמ"ש או שופטי העליון, השולחים אנשים לכלא ובעלי הכוח הכי גדול במדינה לא עושים פוליגרף תעסוקתי? אומרים עליי שאני לא עיתונאי ושופר, אבל בסוף אמון הציבור במערכת המשפט הוא בשפל חסר תקדים. לכן צריך לשנות פאזה, לעבור לשיטה אחרת - ולעשות שימוע פומבי בכנסת".
ורטהיים: "אז תגיד את זה לראש הממשלה שלך".
עריכה: יניב מורוזובסקי