כמה מקבלים הימין החדש של בנט ושקד? 'החדשות': רק 6 מנדטים, 'חדשות עשר': 8 מנדטים, 'כאן': 14 מנדטים. לפי כל הסקרים, הליכוד מוביל בגדול. כמה מקבלים בני גנץ ויאיר לפיד ומה נשאר לאורלי לוי-אבקסיס? אילה חסון שוחחה הבוקר (ב') עם שניים: ד"ר יוסי שריד, מנכ"ל מכון 'שריד', ועם רוני רימון, יועץ תקשורת, מבעלי 'רימון כהן ושות' שהתייחסו לסקרים במהלך תקופת בחירות.
ד"ר יוסי שריד: "בחירות הן סוג של סופה, דעתם של אנשים מוסחת בצורה מאוד משמעותית מכל כיוון. אני יכול להעיד מה אנחנו עשינו בסקר שלנו אך לא מה עשו אחרים. הסקר שלנו משולב, המדגם שלנו היה גדול יחסית (825 איש ואישה) כשבחלק מהם, במיוחד במגזר הלא יהודי, נעשתה הדגימה באמצעות ראיון טלפוני. בסקרים יש כל מיני סוגים של מודלים, אנחנו מנתחים את הנתונים מפי בעלי הדעה בלבד. אנחנו לא מניחים הנחות בעקבות אלו שלא החליטו במי לתמוך. יש כמה מודלים להניח הנחות על המתלבטים, במכון שלנו החלטנו בצורה עקבית לא להתייחס אליהם כל עוד הם יושבים על הגדר".
"כשאדם הולך על חול אפשר לראות את העקבות שלו ולהעריך את הכיוון הכללי אליו הוא הולך. אנחנו יכולים להבין לאן רוב רובו של הציבור הולך ומעין הוא בא. הדברים עוד ישקעו. אנחנו יודעים היום שהפרדיגמות הולכות ומשתנות. אני מאוד משתדל במודלים שאני עובד איתם לכלול בין היתר גם את השיח ברשתות ולנתח בכלים הישנים את המגמות החדשות. אני עושה את זה כבר שלושים שנה ואמשיך לעשות זאת גם הפעם".
רוני רימון: "בסקרי בחירות, בניגוד לסקרים אחרים, כלי התקשורת לא היו מוכנים לקבל תשובה שלא כוללת את 120 המנדטים. אני מעריך שהשיטה שד"ר יוסי שריד נוקט בה מחלקת את הקולות לפי אותה סטטיסטיקה. להערכתי הציבור מתנהג בצורה קצת משונה, הוא מצד אחד אומר אחרי כל מערכת בחירות שלא יאמין עוד לסקרים ומצד שני כשמתפרסם סקר יש בו אמון מלא מהציבור. אני שומע אנשים מדברים ברחוב על הסקרים וחושב שצריך לקבל את הנתונים בזהירות רבה".
עריכה: איתמר זיגלמן