בשנות ה-90 לא היה נדיר לראות גורם ביטחוני זה או אחר בחצרו של הרב עובדיה יוסף. אם כן, מדוע נזעקה התקשורת והמערכת הפוליטית סביב ביקורו של ראש המל"ל מאיר בן שבת בביתו של הרב חיים דרוקמן? נושא זה עמד במרכזה של השיחה בין אראל סג"ל לבין איציק סודרי, דובר תנועת ש"ס לשעבר, שהעיד מקרוב על מפגשים כאלה עם הרב עובדיה יוסף ז"ל.
"הייתי עד לכך כשזכיתי להיות קרוב לרב. בכירי פקידות מהמדינה הגיעו והתייעצו עם הרב. אפילו לפני מבצעים סודיים של הצבא, כמו במבצע אנטבה, באו לבקש את ברכתו והראו לו מפות. בפוליטיקה הדתית חרדית יש שני סוגים של הנהגה, הנהגה פוליטית ורוחנית. בסוג הזה של ההנהגה, ההנהגה הרוחנית היא זו שמתווה את הדרך להנהגה הפוליטית ולכן יש צורך להתייעץ איתה. לא אחת אני זוכר מקרים שבהם ליוויתי חברי קבינט מש"ס שעצרו ישיבות קבינט באמצע על מנת להתייעץ עם הרב עובדיה, כי הם לא ידעו מה להצביע. אני זוכר את זה לגבי היציאה מלבנון ועוד כל מיני אירועים".
איך הייתה הדינמיקה?
"אספר לך סיפור בקשר לשאלת התקיפה באיראן. כל בכירי מערכת הביטחון ישבו עם הרב בארבע עיניים. אהוד ברק הביא איתו את האנשים שצידדו לטובתו בזמן שראש הממשלה נתניהו הביא את אנשיו שלו. פתחו בפני הרב את הסודות הכי כמוסים של המדינה. זה נהוג וזה בסדר גמור. יש הנהגה רוחנית והיא אמורה לקבל את ההחלטות. אני לא רואה בזה שום פסול".
שוחחנו אתמול עם אבישי בן חיים על אפשרות של הקמת רשימה חרדית אחת. הוא לא פסל את זה אך העריך שהסיכויים לא גבוהים. אם ש"ס תפסיד בבחירות זו סופה של המפלגה?
"להערכתי לא יהיה איחוד. ש"ס תרוץ בנפרד כי יש לה את הצרכים של הציבור שלה ולא טוב שהיא תרוץ לרשימה מאוחדת. עד לפני כמה שבועות די התמוגגתי מהרעיון של אחדות, זה היה נשמע נחמד ויפה. אך במהלך השבועיים האחרונים אני שומע את ההתבטאויות נגד ש"ס וזה הוריד לי את כל החשק וחשף את המניעים הנסתרים לקחת את המפלגה הזאת דור אחורה. לא תודה. לש"ס יש מפלגה משלה והיא לא תזדקק לפטרונות".
עריכה: איתמר זיגלמן