בשדרות שאול המלך 27 בתל אביב יפו, בסמוך לבית אריאלה המיתולוגי, נמצא מוזיאון תל אביב לאומניות; חובבי האומנות והמסעדנות ודאי יודעים כי באגף החדש של המוזיאון, שוכנת לה מסעדת 'פאסטל' היוקרתית שמעוצבת "כיאה למוזיאון", לדברי פרופסור רפי קרסו, שביקר בה - ולא בפעם הראשונה.
אם היו באים אליכם חברים מחו"ל, לאן הייתם לוקחים אותם? לפי קרסו, כמובן שלמסעדת 'פאסטל' במוזיאון תל אביב. "מדי פעם אני חוזר למסעדה הזאת כי התפריטים בה משתנים, אבל האווירה נשארת אותו דבר". המסעדה היא מסעדת שף שזכתה בעברה בפרס על העיצוב. "יש בה הרבה אור", סיפר קרסו, "כל הקיר המזרחי שלה פתוח לגן של המוזיאון בו מוצבים כמה פסלים".
כיאה למוזיאון, האווירה במסעדה היא רגועה, נעימה, והכי חשוב - שקטה. "מוזיקת הרקע היא נהדרת ונמוכה, כך שאפשר לדבר מבלי שהמוזיקה תפריע". המלצרים - אם תהיתם - נחמדים ומעונבים, והשולחנות מכוסות במפות לבנות ויוקרתיות.
מי שמנצח על כל הטוב הזה הוא השף הלל תווקולי, אותו הגדיר הפרופסור כ"תותח על כרוני. בניגוד לשפים שרושמים כמה הערות ומגיעים מדי פעם לראות שהכל בסדר - תקוולי מכין את המנות במטבח ועובד עם שאר הטבחים". לדבריו, התפריט של המסעדה הוא מגוון, וכולל בתוכו מנות ים תיכוניות עם טאצ' אירופאי. "אוכל פיוז'ן, אבל סולידי".
כמנות ראשונות תוכלו להזמין מנות קרות, וכמנות עיקריות פסטות, מנות מהים ומנות בשריות. "לקחנו מנת בשר שייטל שהיה עשוי נכון באיכות גבוהה, קצוץ על ידי סכין ולא בעזרת מכונה. הבשר הגיע מונח על בצל שהיה בגריל, ובגלל שהוציאו את אחד העלים של הבצל - הוא היה נראה כמו חצי כדור. המנה הגיעה עם רוטב איולי ורדרד שלא יכולתי לזהות כי כל כך נהנתי מטעמו של הבשר. זו מנה נהדרת ב־68 שקלים", אמר קרסו.
"ליד המנה הזאת הזמנו גם פלפלים קטנים וצבעוניים עם גבינת המאירי. הפלפלים היו מטוגנים עם זעתר. תופסים את הפלפלון הקטן ומכניסים אותו לפה. גם זו מנה מעולה". דבר אחד לא הצליח קרסו להבין, וזה את שמה של המנה: 'טינקרבל'. האם קוראים לפלפלונים הקטנים על שמה של הפיה מהסרט פיטר פן? כנראה שכן. ב־46 שקלים תוכלו לבדוק זאת בעצמכם.
"במנת הסשימי טונה שאכלנו הגיעו מספר נתחים עבים ויפים באיכות טובה על גליל מלפפון מקולף שהתפצלח בפה". מרוב שהמנה הייתה קריספית, קרסו סבר שהמלפפון נקטף מהגינה באותו הבוקר ממש. "המנה הגיעה עם רוטב ויניגרט, צנוניות, כוסברה וצ'ילי".
ועכשיו לחלק האהוב עלינו: קינוח. "תפריט הקינוחים הוא מגוון וכולל בתוכו קרם קטלן, שוקולד ג'ינג'ר, טירמיסו ועוד. אני הזמנתי אפוגטו - גלידת וניל עם שברי עוגיות ואספרסו". וגם זו - איך לא, "מנה נהדרת", סיכם הפרופסור.
אם תרצו, במסעדה קיימות גם ארוחות עסקיות שמוגשות בשעות הצהריים במחירים מוזלים. "המחירים נעים בין 88 שקלים להמבורגר מבשר שפונדרה עם ירקות צלויים, עד ל־146 שקלים לשיפודי פילה בקר ברוטב יין".
וכן, בהחלט כדאי לשלב לפני או אחרי הארוחה במסעדה ביקור במוזיאון. "המסעדה הזאת נהדרת ושומרת על הרמה שלה כל הזמן. מוזיאון תל אביב לא נופל בכלום ממוזיאון ירושלים, ועומד בסטנדרט בינלאומי. הוא מתאים למוזיאונים של לונדון וניו יורק", סיכם הפרופסור. ניו יורק בתל אביב? אנחנו כבר בדרך.
עריכה: מיכל דאבי