אראל סג"ל ודוד ורטהיים פתחו את התוכנית בהתייחסות להתנצלות של עיתון 'ידיעות אחרונות' על הריאיון עם טל רוסו, בהמשך: מה דעתם על התבטאותו של יאיר לפיד, והאם בנימין נתניהו ניסה לשלוט באמת 'וואלה'?
דוד ורטהיים: "פתחתי עיתון וראיתי משהו נדיר. ב'ידיעות אחרונות' הייתה התנצלות בפני טל רוסו. בראיון שהיה סוף השבוע היה ציטוט שהתברר כלא נכון".
אראל סג"ל: "טל רוסו צוטט בריאיון שאזרחי עוטף עזה הם בכיינים והם התנצלו על הטעות הזו. אני לא חושב שהוא אמר משהו לא לגיטימי אבל זה חלק מהחן של טל רוסו".
דודו ורטהיים: "קורה שפוליטיקאי אומר גם את האמת וקורה גם שמצטטים אותו באופן שגוי. מה שלא קורה הרבה זה ש'ידיעות אחרונות' בא ומתנצל באופן חד משמעי ואני תוהה מדוע. במה זכה טל רוסו שאחרים לא זכו?".
אראל סג"ל: "שלא יקרה לו מה שקרה לנתניהו. נתניהו אמר בעבר בראיון לשבעה ימים שהוא זוכר את הפילבוקסים של הבריטים. ב'ידיעות אחרונות' פרסמו שנתניהו ראה חיילים בריטים משחקים. נתניהו לא יכל היה לראות חיילים בריטים משחקים כי הוא נולד אחרי שהם עזבו את הארץ. זה הפך לאות וסימן לשקריו של נתניהו אך התברר שהוא בכלל דיבר על הפילבוקסים ולא על חיילים בריטים. אמנם הייתה הבהרה אך הנושא הזה חוזר ועולה".
דוד ורטהיים: "זוהי כוחה לכותרת חזקה. הכותרת של נתניהו לא הייתה נדבקת אליו אילולי הייתה מאפיינת את האישיות שלו".
אראל סג"ל: "אנחנו עוסקים כל יום בסיקור אוהד וסיקור שלילי. אין דבר כזה אובייקטיביות, כל אחד בא עם תפיסות העולם שלו וכך נכנס לעיסוק התקשורתי".
דוד ורטהיים: "גם הפריימינג, האופן בו אורזים את הכתבה שלך והמיקום שלה בעיתון, צריכה לשמור על מידה. ביום שאחרי פרסום כתב החשדות של היועמ"ש כנגד נתניהו, השער של 'ישראל היום' היה נוני מוזס מועמד לדין על שוחד. צריך להקפיד על פרופורציה ולשמור על קשר עם המציאות".
אראל סג"ל: "ב'ידיעות אחרונות' הצניעו את הסיפור עם מוזס ואני מבין אותם. הבוקר (ב') מתחת לידיעה היפה על גנץ ולפיד ציינו בשחור שללפיד הייתה בדיחה לא מוצלחת כשהתייחס לנשים ברשימתו. אני זוכר את מה שעשו לאמסלם כשתהה אם גנץ הוא אוטיסט. רמת הדאבל סטנדרט היא בלתי נתפסת".
דוד ורטהיים: "הימין טוען כל פעם מחדש שיש בשמאל דאבל סטנדרט ואומר שהשמאל צבוע".
אראל סג"ל: "הסיפור הזה צריך ללמד אתכם לקח. אל תתנפלו על אדם ותירו עליו חצים וגרזנים".
דוד ורטהיים: "אבל הנה, כן תוקפים אנשים גם אם הם מתוך המחנה שלנו. סיפורו של דן מרגלית פורסם ב'הארץ', העיתון בו הוא כתב. אתה רואה דבר כזה קורה ב'ישראל היום'?".
אראל סג"ל: "אני זוכר שני אירועים שנכחתי בהם באופן פעיל כמסקר. הסיפור של ניצב רוני ריטמן, בו ראינו את התנהלות ארגוני הנשים ורוב התקשורת הישראלית, והסיפור של מני נפתלי שתיקו נסגר מחוסר ראיות. חוקר שנכנס לחדר איים על מתלוננת שאם תמשיך לשקר בנוגע למני נפתלי תגמור את הערב בנווה תרצה. שלחתי שאילתה לדוברות המשטרה ושאלתי אם מותר לדבר ככה למתלוננת. השיבו לי שלא ככה נהוג לדבר אך הדברים נותרו כתובים בפרוטוקול. כל התקשורת הישראלית שמעה את הסיפור הזה אך מכיוון שמני נפתלי הוא מפתח לפגיעה בנתניהו - זה לא עניין אותם. עניין אותם אם זה טוב או רע לנתניהו. זה קרה מול עינינו ובזמן אמת כשכל התקשורת לא דיווחה על זה ברמת הרצינות הנדרשת".
דוד ורטהיים: "אתה טוען שהמד המצפוני היחידי שקיים אצל אנשי שמאל הוא פגיעה בנתניהו – כן או לא? בחייך. מבלי להטיל דופי באותה בחורה שהתלוננה על הטרדה מינית נגד גנץ, כל אופן עלייתו של הסיפור קרה בצורה כל כך לא אמינה ורשלנית. יחד עם זאת אני חושב שהתגובה הפאבלובית של השמאל לרדת עליה מעידה על צביעות".
עריכה: איתמר זיגלמן