איפה הכסף
עם ענת דוידוב

שבויים במעלית

מחירי המעליות גבוהים מהרגיל, ובכירים בחברות המעליות הגדולות בישראל נעצרו בחשד לתיאום מחירים • מי צריך לתת את הדין?


חוקרי רשות התחרות פשטו אמש (ד') על משרדיהן של חברות המעליות הגדולות בישראל ועצרו בכירים בחשד לתיאום מחירים מול לקוחות. רונן רגב כביר, מנכ"ל אמון הציבור, וגיל מעיין, מנהל חברת ניהול הנכסים מקדן, התייחסו לנושא. 

גיל מעיין: "אפשר להגיד שיש מתחרים אך בפועל אין תחרות. מעליות עובדות עם קוד, עד לפני כמה שנים הקוד היה פתוח. בשנים האחרונות הוא נסגר כשהייצור עבר לחו"ל. נוצר קשר בין החברה שסיפרה את המעלית לחברה שמפעילה אותה ולא ניתן להתנתק בחיים. זה יוצר המון בעיות. ברגע שנקנה המוצר אי אפשר לקבל חלפים ואין אפשרות לנהל משא ומתן. אנחנו גילינו עלייה במחירי המעליות. במשרדים המחירים קפצו כמעט פי שתיים. הקבלן או היזם רוצים למכור את המוצר שלהם במקסימום מחיר ונוצר מצב שהמעלית במחיר נמוך יותר ועלות השירות הוא גבוהה יותר. הדיירים שלא היו רלוונטיים לדיון מקבלים הסכם חתום אין להם יכולת לסגת ממנו. חתונה קתולית לכל דבר ועניין. זאת בעיה שהולכת מחריפה".

רונן רגב כביר: "הרשות כרגע עושה פעולת אכיפה. במישור השני היא צריכה להוציא הוראות. יש כאן סוג של מונופול בשוק המשך. אתה יכול לבחור עם איזו מעלית התחתנת אך זו חתונה קתולית. צריך להסדיר את הנושא ולמנוע מהחברות להחזיק בנו כבני ערובה. הסיפור הזה מלווה אותנו כבר לא מעט שנים ולא רק בישראל. האיחוד האירופי הטיל קנס עצום על יצרני מעליות לפני עשר שנים. צריך לייצר כאן טיפול שורשי ויסודי עם הנחיות ברורות שאוסרות על חברות להגביל גישה של שחקנים אחרים למתן שירות, לדאוג שכל הפינות בהם הם מנסים להסתתר ולמנוע את התחרות להיחסם ואז יקרה מה שקרה כאן בשוק הסלולר. מרבית התלונות שאנו מקבלים עוסק במחירים הגבוהים של המעליות אך גם על בעיות קשות בשירות ותקלות שלא מטופלות. זו עוד אינדיקציה לתחרות".

 

עריכה: איתמר זיגלמן

14/03/2019

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מעליות
מעליות  |  צילום אילוסטרציה: Inrgam Image
Paris