הקבינט
עם רוני דניאל, אלון בן דוד ויואב לימור

רצים אחר השעון

בשעה טובה: חיכינו וציפינו, והלילה בשעה 2:00 המחוגים יוזזו קדימה לשעה 3:00 • ד"ר ברוך זיו מסביר מדוע הוא תומך בהצעה לבטל את המעבר לשעון חורף


לקראת הזזת שעון החורף לשעון הקיץ הלילה (ה') ד"ר ברוך זיו התייחס ליתרון שעון הקיץ. בהמשך אף הצביע על כמות הגשמים שירדו השנה ועליית מפלס הכנרת.

"הרעיון פשוט, האור בימי הקיץ הוא ארוך יותר לכן נוצר מצב בו יש אור כשאתה עוד ישן או שנהיה חושך מוקדם. לכן מזיזים את השעון כך ששעות האור ישבו טוב יותר על סדר היום האנושי ויתמקדו בבוקר ולא בערב. היתרון בשעון הקיץ הוא ברור לחלוטין אך כשמתחילים להזיז את השעון אנשים יכולים להתבלבל. יש כאלה שנאמנים לשעון הביולוגי והזזת השעונים יכולה להכביד. אין ספק ששעון קיץ עדיף ואם כבר אז שיהיה כל השנה".

השעה היא דבר שנקבע שרירותי לגמרי. הגוף שלנו היה מגיב לשמש ולחושך. מדוע דרעי כל כך נוקשה בנושא הזה?
"יש תפילות שמתבצעות באור ראשון ויכול להיות שזה משנה את זמן ההשקמה".

נחזור לענייני מזג האוויר, אתה בשלבי סיכום של העונה הגשומה?
"מדובר בעונה גשומה שמתקרבת לעונה הגשומה המוכרת לנו ב- 2002 – 2003 רק עודף גשם יכול להעלות את מפלס הכינרת בצורה ממשמעותית. שנה כזו הייתה קריטית למצבה של הכינרת. העודף בגשמים השנה היה בולט דווקא במרכז הארץ ובגלל התחתון ולא בהכרח באגן הכינרת. למרות זאת התקבל עודף של 10% בכינרת וזה בסדר גמור".

זה מפלס שמאפשר להזרים מים לים המלח?
"אני לא מומחה בנוגע לזה. אני יודע שהיו על סף פתיחת הסכר בשנת 2002 ונעצרו ברגע הקריטי. בשנה שלאחריה לא הייתה שנה גשומה אך כל כמות הגשם השנתית התרכזה בחודשיים והכנרת שוב כמעט הגיע לגובה. מאז אנחנו רק בירידה, גם בגלל ניצול יתר של מי הכנרת".

עריכה: איתמר זיגלמן

28/03/2019

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris