מארי נחמיאס, תושבת העיר עפולה, ששימשה כאם אומנת ל־52 ילדים תזכה להיות משיאת המשואה ה־12 שתשתתף בטקס. נחמיאס נולדה בתוניס, וסבלה מרדיפות הנאצים עד שהצליחה, ברגע האחרון, להגיע לארץ. על אף קשיי היום יום שחוותה פתחה נחמיאס את ביתה ואת ליבה בפני ילדים שנזקקו למשפחת אומנה. ריקי לנג, בתה של מארי, שוחחה הבוקר (ד') עם ענת דוידוב ואבי בניהו וסיפרה על ההתרגשות הגדולה.
"אמא שלי חונכה בבית הוריה על מסרים מאוד חשובים, והעבירה אותם לנו. היא לימדה אותנו כיבוד אב ואם, עזרה לזולת - נתינה וצדקה בסתר. היא תמיד אמרה לנו שאלוהים יצר את כל בני האדם שווים, ולא משנה אם מישהו הוא יהודי או מוסלמי - כל מי שיש לו נשמה הוא בן אדם, וכמובן את המשפט האלמותי 'אל תשליכני לעת זקנה'. אמא שלי תמיד אמרה שצריך לראות את הקשישים, ואנחנו העברנו את החוכמה שלה גם לדור הבא, לילדים שלנו".
לנג סיפרה בהתרגשות גדולה כיצד לפני כ־5 חודשים שוחחה עם אשתו של אחיין שלה שהציעה לה לפנות לוועדה שאחראית על משיאי המשואות ולגולל בפניהם את סיפורה המרגש של אמה, "היא כבשה את כולם. אמא שלי, אישה בת 93 שהעבר שלה עשיר בסיפורי נתינה ועשייה. אישה שגידלה 52 ילדים, אבל לא סתם ילדים. חלקם הגדול היו ילדים עם פגיעות פיזיות ובעיות בריאותיות, ילדים שבזמנו לא היו מוסדות מתאים שיוכלו לקלוט אותם".
עוד הוסיפה: "אנחנו כילדים הביולוגים שלה לעולם לא הרגשנו שאנחנו הולכים לאיבוד. קיבלנו ממנה הכל ולעולם לא היה חסר לנו כלום בבית למרות שהיה קשה כלכלית אמא שלי הייתה יוצאת לעבוד במשק בית ותופרת וילונות בשביל שלא יחסר לנו דבר. בין כל הילדים שהיא טיפלה בהם במהלך השנים היה ילד אחד ערבי שהיא טיפלה בו, הילד היה זקוק לעזרה ואמא שלי טיפלה בו במסירות אין קץ. למרות שהוא נפטר לפני כ־30 שנה ההורים שלו ממשיכים לבוא לאמא שלי כל חודש ומברכים על הטיפול שלה".
"אנחנו מאוד מתרגשים", אמרה לנג, "והלוואי ויתנו לנו יותר כרטיסים לטקס. שכולנו נוכל לראות את אמא במעמד המרגש הזה ולהיות איתה". אבי בניהו לא הצליח להתעלם מדבריה המרגשים של הבת ואמר: "אני מבקש מהשרה מירי רגב לאפשר לכל הילדים של הגברת נחמיאס להגיע לטקס. הרגע הגדול שלה הוא הרגע הגדול של כולנו".