"אזור צומת גוש עציון ספג בשנים האחרונות הרבה מאוד פיגועים. ישנם תושבים שהולכים בשולי הכביש בניגוד להנחיות הביטחון. זה אזור מסוכן בו נפגשת תנועה פלסטינית וישראלית והוא מרופד במצלמות ואמצעי ביטחון רבים", סיפר אריק ברבינג, לשעבר ראש מרחב בשב"כ. "אני מעריך שגם הפעם יעשו שימוש ברכיב הזה בשטח. הכוח של שירותי הביטחון הוא באינטגרציה של מידע שתוביל אותנו לפתרון. אני מעריך שתוך מספר שעות נקבל תמונה ברורה".
ברבינג שיתף בתובנותיו כאיש שב"כ והעדיף לשמור על זהירות בניתוח האירוע: "הפרטים לאו דווקא מעידים על חטיפה אלא על רצח שבוצע ולקח שעות לאתר את הקורבן". לדבריו, אזור צומת גוש מסוכן להולכי רגל, מעצם המיקום שלו בסמיכות לישובים ערביים: "ישנם תושבים שלעיתים הולכים בשולי הכביש אל הבית - אם כאלה שפספסו את האוטובוס או לא מצאו טרמפ - וזה בניגוד להנחיות הביטחון. היישובים הישראלים אינם צמודים לצומת הגוש ובמקום מורגשת תנועה פלסטינית לצד תנועה ישראלית". ראש מערך הסייבר לשעבר דיבר על החשיבות הטכנולוגת, כאמצעי אבטחה: "הצומת מרופד במצלמות שהפכו להיות מקור מידע אמין ומאפשרות לכוחות הביטחון לתסרט אירועי טרור.
איכון סלולרי בדיעבד, כדי לשחזר את התנועות של הנרצח, גם הוא אפשרות יעילה: "הכוח של שירות הביטחון הוא באינטגרציה של מידע שמתקבל מהצבא, מהמשטרה ומשב"כ. כל רסיסי המידע מתחברים ומתקבלים ב'מוח' שהוא החפ"ק - שם תתקבל תמונה ברורה". לדבריו, מרגע הדיווח, השב"כ בודק מספר ערוצים במקביל: "יש מספר אפשרויות, הכול פתוח והכול בבדיקה".
עריכה: מעיין פופלבסקי