אם סברנו ש'אפקט ליברמן' ידעך ככל שהמפלגות האחרות ישלפו מכובעיהן את השפנים הפוליטיים שלהם - הרי שהתמונה העולה מהסקרים שבוע אחרי שבוע מוכיחה את ההיפך. גם השבוע - ישראל ביתנו שומרת על כוחה ואף מתחזקת: מ־9 מנדטים בשבוע שעבר ל־10 השבוע.
מהסקר השבועי של 103fm, שביצע מכון סמית בהנהלת רפי סמית, עולה כי מבין מצביעיו של ליברמן, רק רוב זעום מעדיף ממשלה בראשות בני גנץ לאחר הבחירות: 43 אחוזים מהנשאלים תמכו בקואליציה בראשות גנץ, מול 41 אחוזים שהעדיפו להשאיר את המפתחות בידיו של בנימין נתניהו. עם זאת, במכון הסקרים מדגישים כי לפער הזה אין מובהקות סטטיסטית מכיוון שמדובר בסך של 50 מרואיינים בלבד מבין כלל הנשאלים, שהצהירו כי יצביעו לליברמן.
כך או כך, על פי הסקר, את המנדט הנוסף שואב ליברמן מגוש הימין, שעומד כעת על 56 מנדטים. גוש המרכז־שמאל, כולל הרשימה הערבית המשותפת, שומר על כוחו ונמצא במרחק 2 מנדטים בלבד עם 54 מושבים בכנסת הבאה. לשון המאזניים הייתה ונותרה רשימתו של אביגדור ליברמן.
שינוי נוסף שעולה בסקר הזה הוא התחזקות של מנדט למפלגת העבודה־גשר. לראשונה זה כמה שבועות רושמת המפלגה עלייה ל־6 מושבים. המנדט הזה יורד ממספר המושבים הצפוי למחנה הדמוקרטי - הוא במגמה קבועה של ירידה והשבוע מגיע ל־7 מנדטים בלבד.
שאר הנתונים זהים לשבועות הקודמים: הליכוד בראשות נתניהו עם 32 מנדטים, כחול לבן עם 30, הרשימה המשותפת היא המפלגה השלישית בגודלה עם 11 מנדטים ואחריה ישראל ביתנו עם 10. בהמשך, ימינה בראשות איילת שקד (9 מנדטים), ש"ס עם 8 ויהדות התורה עם 7 מנדטים.
מתחת לקו אחוז החסימה נרשמת עלייה קלה לזהות עם 2.3 אחוזים, ועוצמה יהודית ממשיכה לעמוד על רף תמיכה של 1.7 אחוזים מהנשאלים. גם השבוע, אלה שתי הרשימות היחידות שהוזכרו על ידי יותר מאחוז אחד מהנשאלים.
סקר 103fm בוצע, כאמור, על ידי מכון סמית'. 600 ישראלים השתתפו בסקר, שבוצע שלשום (14 באוגוסט) בשיטות סטטיסטיות מקובלות בשילוב של פאנל אינטרנטי וראיונות טלפוניים בשעות היום והערב. הנשאלים היוו מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל (גילי 18 ומעלה). טעות הדגימה עומדת על 4 אחוזים ושיטת הדגימה היא אשכולות דו־שלבי (מספר המתבקשים להשתתף: 4,182).
עריכה: יניב מורוזובסקי