שמרית מאיר, פרשנית בכירה לענייני ערבים, העריכה כי הנפיצות במערכות היחסים עם איראן, סוריה, עיראק וחיזבאללה הגיעה לשיא. עם זאת, בשיחה עם אראל סג"ל וחיים לוינסון ב־103fm, אמרה מאיר כי מוקדם לדעת אם אנחנו עומדים בפני הסלמה מסוכנת בגבול: "אנחנו נמצאים במצב שבו יש הרבה כדורים באוויר, ויש אתגר אדיר למנוע מהם מלהפוך לטילים על העורף הישראלי".
לדברי שמרית מאיר, מוקדם לדעת כיצד ישפיעו הדיווחים על המל"טים שהתרסקו בלבנון, שעל פי פרסומים בתקשורת הערבית שייכים לצה"ל. "בחיזבאללה טוענים שלא היו נפגעים בתקיפה הזו, יש רק 3 פצועים קל. הם נתנו לתקשורת לסקר את הבניין ההרוס - אבל אלה פרטים ראשונים. נדע יותר אחרי שחסן נסראללה ידבר היום ב־17:00".
לשאלת סג"ל על ההיתכנות להחמרה במצב הביטחוני, שבוע לפני פתיחת שנת הלימודים ופחות מחודש לפני הבחירות, העריכה מאיר כי אם פיגוע הרחפנים שתוכנן לצאת מסוריה היה יוצא לפועל, היינו כעת בסיטואציה שונה. הסיכול הישראלי, לדבריה, עשוי לשמר את השקט היחסי. "רואים שיש ניסיון איראני להראות שהם קצרי רוח. חשוב להבין, יש פרויקט איראני גדול לדייק את הטילים של צבא סוריה ושל חיזבאללה. עשו את זה עד עכשיו בסוריה, וישראל הכתה כל הזמן בסוריה - לכן הם עברו לעיראק. גם ישראל עברה להכות בעיראק, ונראה שזה כבר יותר מדי. כנראה הייתה שם חציית גבולות, לא רק מהבחינה האיראנית, אלא גם מהבחינה של שחקנים אחרים כמו האמריקנים שנמצאים שם".
לדבריה, מפקד כוח קודס קאסם סולימאני החליט, ככל הנראה, שהגיעו מים עד נפש ושהוא רוצה לנקום, "נניח שהוא היה מצליח - היינו בסיטואציה אחרת".
בהמשך שאלו סג"ל ולוינסון מדוע ישראל לא נוקטת אסטרטגיה אחרת והופכת את ההתחמשות האיראנית לבעיה של אסד, שהוא עצמו יישא באחריות עליה. מאיר טענה כי כוחו של נשיא סוריה חלש יותר מכך: "מי שיכול לרסן את האיראנים, וגם על זה מוטל סימן שאלה גדול מאוד, הוא אולי נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין. האיראנים לא עובדים אצל אסד, אם כבר - אז להפך, הם היו אלמנט מהותי בשחרור סוריה".
לפי מאיר, לצבא הסורי כ־450 אלף חיילים, יכולת של טילים מדויקים ונשק כימי, שבו כבר לא היססו לעשות שימוש. עם זאת, לנשיא סוריה יש דברים אחרים על הראש: "הוא עסוק בעניינים אחרים, ואנחנו צריכים להתמודד, בסופו של דבר, ראש בראש עם קאסם סולימאני ועם משמרות המהפכה".
עריכה: רון שהין