שר העלייה והקליטה וחבר הקבינט המדיני-ביטחוני יואב גלנט (הליכוד) הגיב לפעולת הירי של חיזבאללה לכיוון ישראל. לדבריו חיזבאללה מבין את עוצמתו של צה"ל ויודע שיש לו מה להפסיד. בהמשך הגיב לציוץ של חבר הכנסת יאיר לפיד (כחול לבן) שטען בציוץ כי נתניהו עושה פוליטיקה על חשבון הביטחון.
"בחודש מאי האחרון ביקרתי באביבים לזכר 49 שנים לפיגוע אוטובוס הדמים, שאני זוכר אותו היטב כילד. דיברתי עם התושבים וזו הייתה טראומה לא רק לצפון אלא לכל מדינת ישראל. אלו אנשים שחיים ונאחזים בגבול. החיים על הגבול הם חיים לא קלים, גם בגלל המרחק ואנחנו צריכים לעשות כל דבר על מנת לתמוך באוכלוסייה הזו. מי שגר באזור יודע שהמרחק לצד הלבנוני הוא קצר מאוד. מי שרואה אותנו הם אלו שאנחנו רואים אותם בחזרה. ההנחיות של צה"ל ניתנו ואני חושב שהתושבים התנהגו בהתאם. אם הצפייה היא שהדברים יעשו באופן מושלם כמו בסרטים בטלוויזיה – זה לא עובד ככה".
איך אתה מסכם את האירוע אתמול?
"אני חושב שיש להסתכל על סיכום השבוע החולף. אנחנו פעלנו ובחלק מהפעולות גם לקחנו אחריות ונערכנו לתגובה. אני חושב שסך הכל צה"ל פעל היטב תחת הנחיית הקבינט וראש הממשלה. אין כאן חריגה גדולה ממה שצפינו ואני מקווה שבכך הדברים לעת הזו הסתיימו. אני לא משלה את עצמי לגבי הכוונות של האויב".
אז כולם רוצים להכיל את האירוע.
"אני חושב שלחיזבאללה יש הרבה מה להפסיד. הם מבינים את העוצמה של צה"ל, את הדיוק ואת כוח המודיעין שלנו. זה לא קורה מעצמו שאתה משיג את ארכיון הגרעין האיראני, מוצא את מנהרות הטרור ומסכל את החולייה שלהם. יש לנו יכולות שמעוררות התפעלות בכל רחבי העולם".
אולי צריך לשמור על היכולות הללו בדיסקרטיות?
"אנחנו מנהלים מערכה נרחבת. המשמעות היא שיש לנו מאמצים מודיעיניים, מאמצים התקפיים, מאמצים תקשורתיים תודעתיים ועוד. אנחנו מנווטים את הדברים. ביום שהחולייה של איראן תקפה מסוריה לישראל, הנשיא הצרפתי מקרון הזמין את שר החוץ האיראני לפגישה בפריז. אנחנו צריכים להסביר לעולם שבאותו הזמן תוקפים אותנו על ידי המדינה הזו שקוראת להשמדתנו. יש גורמים רבים במקומות הכי אינטימיים באיראן שלמדו על הפעולה הזו כתוצאה מהפרסום שלנו".
אנחנו מגלים לאירנים מה חלק מהאיראנים עושים?
"בוודאי. לא כולם שם יודעים ומסכימים. העולם נותן לדברים הללו לקרות כאילו לא קרה דבר וממשיך להיפגש עמם. איראן תצטרך לחזור 1500 ק"מ מזרחה. אין לה מה לעשות ברמת הגולן או בלבנון".
אנחנו עושים 'הפרד ומשול' באיראן?
"לא הייתי אומר כך. הוויכוח והדיון הכולל גם באיראן על האם נכון שמדינה שנמצאת תחת משטר סנקציות ממשיכה לנהוג באופן טרוריסטי הוא ויכוח שצריך להתקיים וכדאי שהוא יוכרע לכיוון הנכון".
יאיר לפיד צייץ אתמול שנתניהו עושה פוליטיקה על חשבון הביטחון.
"ראיתי את התגובות של לפיד כשטען את הטענה המופרכת הזאת ומצד שני את גנץ שאמר שיחדול עם הקמפיין שלו. דבר אחד ברור - אסור בשום פנים ואופן שהשניים הללו ינהלו את הביטחון הלאומי. אזרחי ישראל לא יוכלו לישון בשקט אם לפיד וגנץ ינהלו את הביטחון הלאומי שלנו. כל אחד לחוד ושניהם יחד".
אם גנץ אומר שהוא מפסיק את קמפיין הבחירות שלו בשל המצב הביטחוני, מה פסול בזה?
"הוא לא יודע להפסיק אפילו את השותף שלו. השותף שלו עושה קמפיין. ככה הם ינהלו מערכה מול חיזבאללה ואיראן? ככה הם ילכו לדבר בפני אומות העולם? אלו אנשים שלא מסוגלים לארגן את עצמם".
גם אתה התייחסת אתמול לאירוע עוד לפני שאפשר היה לדבר על כך שלא היו נפגעים.
"אני חושב שהדברים נאמרו בדיוק בזמן. התהליך מתואם סך הכל עם צה"ל ועם כוחות הביטחון. כמו ששמת לב, הנתונים היו מדויקים. לא נפגעו חיילים וצה"ל ביצע את משימתו היטב".
איך אתה רואה את תמונת הפוליטיקה של היום והאם אתה רואה בגנץ שותף קואליציוני ביום שאחרי הבחירות?
"אני חושב שיש לנו מאבק קשה. המאבק הזה יכול להסתיים בניצחון אם נעבוד קשה ונביא את המצביעים לקלפי. אחרי שנקים ממשלה יציבה שתמשיך את קווי היסוד של הממשלה הקיימת, יש בהחלט מקום לשקול כל אפשרות של כל מי שרוצה לקבל את קווי היסוד האלה ורוצה להצטרף. הבסיס היא הממשלה הקיימת".
גנץ ללא לפיד הוא יותר קל לעיכול עבורכם?
"אני לא חושב שהדבר הזה עומד על הפרק. מה שחשוב זה הקמת ממשלת ימין. לאחר מעשה, כשנשיג את הרוב הנדרש לצאת ולהצביע, יוכלו להיפתח הרבה אופציות. בסופו של עניין העם איתנו, רק צריך לגרום לו לצאת ולהצביע".
עריכה: איתמר זיגלמן