מנגולד הוא פשוט ירק נהדר שמעשיר טעמים של תבשילים ומרקים ללא מאמץ. עלי מנגולד ממולאים הם מעדן שאני מכינה באופן קבוע בתקופת החגים. קל למלא את העלים ואפשר גם לגלגל ברישול ולצופף במחבת, בזמן הבישול העלים מתרככים והופכים לטעימים במיוחד.
2 חבילות עלי מנגולד (כ-12 עלים)
למילוי
½1 כוסות אורז
2 שיני שום כתושות
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
½ כוס צנוברים קלויים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
2 כפיות דבש
2 כפיות רכז/רוטב רימונים
1 כף שמן זית
לרוטב
2 כוסות מיץ רימונים טבעי
2 כפות רכז/רוטב רימונים
2 כפות דבש
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
3 כפות גרגרי רימון טריים
הכנה
בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי המילוי, ובקערה נוספת את כל חומרי הרוטב.
שוטפים היטב את עלי המנגולד וחותכים בזהירות את השדרה הקשה (אפשר לשמור אותה, לטגן עם חביתה או להוסיף לתבשילים ומרקים). אם העלים מאד גדולים אפשר לחתוך כל עלה לשניים (לאורך השדרה) ואם הם קטנים משתמשים בעלה שלם. פורסים את העלה על משטח העבודה ומניחים כף גדושה בחלק התחתון של העלה. מקפלים לצורת מעטפה ועם החלק הארוך של העלה עוטפים בשכבות. מניחים במחבת גדולה בצפיפות. מוזגים את הרוטב מעל העלים ומוסיפים מים לפי הצורך לכיסוי כל העלים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ45-40 דקות עד שכל הנוזלים נספגים. לפני ההגשה מפזרים עוד גרגרי רימון לקישוט.