ד"ר גל פחיס מנהל אגף שוכבים במחלקה לרפואה דחופה בבית החולים איכילוב סיפר על המטופלים שהגיעו למחלקה לאחר שאכלו כריך שהכיל טונה מקולקלת: "בדרך כלל אנחנו לא יודעים לאמוד את כמות המקרים של אנשים שנפגעו מהרעלה, רוב המקרים אינם מגיעים למחלקת לרפואה דחופה אבל ישנם מקרים קיצוניים כמו אתמול שמצריך טיפול משמעותי ביותר ומה שקרה לאותה מטופלת שהייתה מאושפזת במצב קריטי".
בהמשך ניסה להסביר כיצד ההרעלה מתקיימת: "זה יכול לקרות בדגים טריים, הימצאות של חיידקים היא בעצם שמירה בתנאים לא נאותים, או טמפרטורה גבוהה, עלולה לגרום להצטברות של חומר שנקרא היסטמין והוא זה שגורם לסימפטומים לביטוי שהוא כמו אלרגיה, אבל לא מדובר באלרגיה אלה בהרעלת מזון. כשמטופל מקבל טיפול רפואי בתחילה הוא מקבל אנטי היסטמינים ונוזלים ובמקרים חריגים כמו המטופלת שהגיעה אתמול, שהיא טופלה באדרנלין על מנת לייצב את מצבה" הסביר.