איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"אדיר עבר התעללות, לאף אחד לא איכפת"

רחל אמו של אדיר בעל צרכים מיוחדים שאין לו מסגרת לימודית, והוא בבית: "הילד לחוץ והוא לא מבין מדוע ניתקו אותו מהחברים שלו, ואין גורם שעוזר"


אדיר הוא ילד בן 13 עם צרכים מיוחדים. מתחילת שנת הלימודים הנוכחית הוא יושב בבית כי אין שיבוץ במערכת החינוך שמותאם לצרכיו. אמו, רחל ראובן, סיפרה לענת דוידוב ב-103fm על הקושי ודרשה פתרון.

"אנחנו תושבי חולון, היינו בפתח תקווה 4 שנים ויום בהיר אחד החליטו שמפסיקים ללמד במקום בו שהה אדיר, דבר שאילץ אותנו לעבור לחולון. מאלצים אותנו להגיע למקום שאנחנו לא סומכים עליו. אנחנו לא מוכנים לשלוח את הדבר היקר לנו מכל למקום שאנחנו לא סומכים עליו. אדיר כבר עבר התעללות בחולון".

איך זה משפיע עליו לשבת בבית?
"קשה לו מאוד. הוא לחוץ ומבקש את החברים שלו. הוא לא מבין למה ניתקו אותו מהחברים שלו שהיו קרובים אליו ולנו אין דרך להסביר לו".

אתם לא הולכים לטיפולים ומפגשים מחוץ לבית הספר?
"אנחנו לא מקבלים שום הדרכה. פנינו לחולון, פנינו לרווחה ויש התנערות טוטאלית. גם המכתבים ששלחנו לפתח תקווה לא נענו".

איפה האחריות שלך ושל האבא על הילד שיושב היום בבית?
"האחריות שלנו כהורים הוא להכניס את הילד למסגרת שכוללת את כל מה שצריך ילד עם צרכים מיוחדים. ברגע שהתבשרתי שבחולון אין את כל הצרכים המתאימים לילד - אנחנו לא נכניס אותו".

ומה יהיה עכשיו?
"הילד יישב בבית עד שיקבל את מה שמתאים בשבילו".

תגובת לשכת דובר עיריית פ"ת: "עיריית פ"ת, כמו כל רשות אחרת מחויבת בראש ובראשונה בהקצאת המשאבים העירוניים לטובת תושביה. בקשות לשיבוץ תלמידים מתבצעות בין הרשויות, אך לעיתים נדחות מסיבות שונות. כמו במקרה המדובר שבו תושב העיר חולון ביקש להקלט בבית הספר רבין בפ"ת וסורב בפאת חוסר מקום. יש לציין כי מסיבה זו נאלצה הרשות לסרב באופן גורף לכל בקשות תלמידי החוץ שביקשו להיקלט בבית הספר רבין של החינוך המיוחד. יצוין עוד כי התלמיד למד בבית הספר היסודי "רעות" בפ"ת והיה אמור לסיים את לימודיו עם המעבר לחט"ב בשנת הלימודים תשע"ט. לבקשת ההורים ומחלקת החינוך בעיריית חולון - נענתה עיריית פ"ת, לפנים משורת הדין, וקלטה את אדיר לשנת לימודים נוספת. זאת לצורך הכנתו לקראת המעבר לחט"ב בחולון בשנת תש"פ".

תגובת משרד החינוך: "משרד החינוך עושה כל מאמץ כדי שתלמידי החינוך המיוחד יילמדו קרוב לבתיהם ויימנעו מנסיעות ארוכות ומתישות. המשרד הקצה מעל מיליארד שקלים לבינוי כיתות לימוד חדשות, והשנה נפתח בחולון בית ספר חדש לחינוך מיוחד. חרף מורכבות העניין, בהתאם לחוות דעת גורמי המקצוע, ובהתאם לעמדת הרשויות המקומיות, כדאי שהתלמיד יילמד קרוב לביתו, מה גם שגם חבריו את התלמיד עברו לבית ספר אחר בעיר הרחוקה. בית הספר בחולון ממתין לתלמיד ויעשה כל שבידו כדי לקדם אותו".

 

עריכה: איתמר זיגלמן

30/10/2019

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


למצולם אין קשר לנאמר
למצולם אין קשר לנאמר  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris