רדיו ללא הפסקה
רדיו ללא הפסקה
האזנה לשידור החי
עכשיו בשידור
איריס קול

איך אומרים עגבנייה באיטלקית?

פרופ' רפי קרסו התמוגג מ'פומו', מסעדה דרום איטלקית בלב ת"א שהצליחה לגרום לו להתגעגע לאוכל האותנטי בארץ המגף • בונוס: קיימות מנות גם לטבעוניים


המטבח האיטלקי מתפאר במאכלים שכולנו אוהבים לאהוב, החל מפיצה ועד לפסטה או רביולי. אבל מה יעשה מי שהגעגועים ליבשת המגף הגדולה פועמים בו, ואין לו אפשרות להגיע לשדה תעופה? הפתרון האידיאלי הוא להגיע לרחוב הברזל 11 בתל אביב. שם, באזור התעשייה השוקק, נמצאת מסעדת 'פומו', מסעדה בסגנון דרום איטלקי שהצליחה לגרום לפרופ' קרסו להתגעגע לטיוליו בפוליה שבדרום איטליה. 

אם תשאל כל איטלקי שתפגוש בדרך הוא יספר לך שהדגל של ארץ המגף מורכב מהצבעים של כל מה שבאמת חשוב במטבח; גבינת מוצרלה עסיסית, בזיליקום טרי, ואיך אפשר בלי העגבניות, פומודרו באיטלקית, שמשם מגיע השם המיוחד של המקום. ברגע שתכנסו למסעדה תוכלו ליהנות מחגיגה של ריחות מטריפים, וקצב ייחודי ששייך רק לאיטלקים. זה הזמן שלכם לראות את הקסם שמתרחש במסעדה, ולהתרגש מהנעשה במטבח הפתוח במקום, המכיל גם גריל פחמים איכותי. לדבריו של פרופ' קרסו האווירה במקום מאוד מיוחדת, והחלל גדול ומואר. 

"התפריט עשיר ומורכב ממנות ראשונות, סלטים פיצות, פסטות. יש גם מנות עיקריות בגריל פחמים וכמובן איך אפשר בלי קינוחים", אמר הפרופ' שלא נשאר רעב נוכח מבחר המנות בתפריט. "למנה ראשונה לקחנו אשתי ואני קרפצ'יו בשר 'די מנזו', מדובר בפיסות נימוחות של פילה בקר עטורות בשמן זית, עלי ארוגולה פרמז'ן איכותי וחומץ בלסמי. אין כל ספק זו הייתה מנה משובחת. והבשר היה באיכות מעולה". 

למנה עיקרית בחר פרופ' קרסו את מנת הדגל של המקום, דג לברק ברוטב יין לבן וחמאה. הדג הוגש בתוספת תפוחי אדמה שבושלו כהלכה, עגבניות וזיתי קלמטה, "לדעתי זו באמת מנת הדגל של המקום", אמר, "מדובר במנה עדינה שעשתה לי חוויה בפה. הדג היה עשוי על גריל פחמים מה שגרם לעור של הדג להיות קריספי מבחוץ, ועסיסי מבפנים". לדבריו המנה העיקרית הייתה כל כך טעימה עד שהחזירה אותו לביקוריו בדרום איטליה. "אשתי בחרה מהמנות העיקריות דווקא את פילה המוסר שהיה עסיסי עם עור פריך שמתפצפץ בפה". המנה הייתה בתוספת ניוקי, ארטישוק ואפונה, ולטענת הפרופ', שידוע כאחד שמבין דבר או שניים באוכל, המנה הייתה נהדרת, ומסודרת נכון. 

אחרי מבחר של מנות כה חגיגיות אי אפשר שלא לבחור בקינוח, ולכן פרופ' קרסו ורעייתו בחרו בקינוח הקראק פאי, "מדובר בתענוג של קינוח, עוגת תפוחים עשירה המוגשת עם תפוחים מקורמלים, וקצפת רכה, אבל לא מתוקה יותר מידי". גולת הכותרת הייתה התחתית החמאתית והפריכה של הקינוח, שהשאירה את הפרופ' ללא מילים. "האוכל היה כל כך טעים, והיה לי הרושם שאני ממש נמצא באיטליה". 

אין כל ספק שהתיאורים היו מעוררי התאבון, אבל מה יעשו הצמחונים והטבעוניים? פרופ' קרסו עשה לאיריס קול את הערב כשסיפר לה שהמקום בהחלט ידידותי לטבעונים: "את כל הגבינות בתפריט אפשר להחליף בגבינות טבעוניות, ולדעתי גם צמחוניים וטבעוניים יכולים למצוא את עצמם בפומו, וליהנות מארוחות טובות, פיצות, פסטות, וסלטים".  

06/11/2019
הישארו מעודכנים

רפי קרסו הולך לאכול
רפי קרסו הולך לאכול  |  צילום: רמי זרנגר