מועד הסבב השלישי של הבחירות נקבע השבוע ל־2 במארס 2020, ושעון הספירה לאחור החל מחדש. לפני עונת הקמפיינים והספינים שתקדם את השיבה אל הקלפיות, נראית מגמה ברורה בסקרים המרכזיים בתקשורת הישראלית, ולפיה גוש המרכז־שמאל בראשות בני גנץ מזנק.
על פי סקר הסקרים, ממוצע של 3 הסקרים שפורסמו השבוע באמצעי התקשורת ששודר הבוקר (ו') בתוכניתו של ניסים משעל, מגיע גוש המרכז־שמאל ל־59 מנדטים, בעוד הימין עם 53. ישראל ביתנו נשארת לשון מאזניים עם 8 מנדטים. לאלה אפשר להוסיף סקר של 'ישראל היום' מהבוקר, ולפיו המרכז־שמאל מגיע ל־61 מנדטים ושובר את התיקו וגם את הפלונטר.
גם ביחס להתאמה לראשות הממשלה בני גנץ מצמצם את הפער ומגיע לשוויון עם נתניהו: שניהם מקבלים 39 אחוזים כל אחד.
באשר לתוצאות המלאות, הרי שכחול לבן כאמור פותחת פער ומגיעה בממוצע הסקרים ל־37 מנדטים. אחריה הליכוד עם 32.
פרופ' יצחק כ"ץ ממכון מאגר מוחות התייחס לתוצאות. "עד לפני שבוע ציינו כי המערכת הפוליטית נמצאת בהמתנה. הסיפור כעת שונה ורואים זאת בסקרים", אמר למשעל ב־103fm, "הפער בין כחול לבן לליכוד גדל על חשבון המפלגות הקטנות, והמגמה כרגע היא לטובת הרחבת הפער - גם בין הגושים".
המשך תוצאות הסקר: הרשימה הערבית המשותפת עם 13 מנדטים, ש"ס עם 8 ויהדות התורה עם 7, הימין החדש מגיעה ל־6 מושבים, ואת הרשימה סוגרות מפלגות השמאל - העבודה עם 5 מנדטים והמחנה הדמוקרטי עם 4.
לשאלת משעל האם התיקו הולך ונשבר, השיב פרופ' כ"ץ בחיוב, וזו, חשוב להזכיר, רק ההתחלה: "אין ספק שבשבוע הבא, אחרי התנעת הקמפיינים וככל שניכנס לעומקם, התמונה תתחדד ותשתנה. זה תלוי, כמובן, באפקטיביות שלהם".
פרופ' כ"ץ הסיק מהנתונים כי בתשובותיו לסקרים, הציבור גם מעניש את נתניהו על חלקו בהליכה לבחירות. "יש מגמה עקבית בכך שבני גנץ לא נתפס כאשם עיקרי בבחירות", אמר, והוסיף: "ליברמן צובר יותר 'אחוזי האשמה' וזה עלול לאיים על מעמדו. זה מצעד האשמים".
עריכה: יניב מורוזובסקי