מינויה של ממלאת מקום פרקליט המדינה עורכת הדין אורלי בן ארי עורר ביקורת רבה, שהופנתה בעיקר לכיוונו של שר המשפטים אמיר אוחנה שביצע את המינוי. שר המשפטים לשעבר דן מרידור שוחח עם בן ואריה ב־103fm והביע את דעתו על סערת המינוי, הפלונטר המשפטי הסבוך וסמכויותיו של שר המשפטים.
דן הביע בפתח הריאיון את דעתו לגבי המינוי, וסיפר מדוע הייתה בעייתיות בדרך קבלת ההחלטות שהובילו למינוי: "בדרך כלל המינוי הזה לפי החוק צריך להיעשות על ידי שר המשפטים, אין מחלוקת. אלא שיש לנו כאן מצב מיוחד. בדרך כלל פרקליט המדינה מחליט מי יהיה נאשם, פה נוצר מצב ששליחו של הנאשם רוצה להחליט מי יהיה הפרקליט. זה דבר לא תקין".
בהמשך התייחס מרידור לחסינות של ראש הממשלה שעומדת על הפרק, וסיפר מה היה עושה אם היה במקומו של השר אוחנה: "רה"מ מינה באופן אישי את ח"כ אוחנה להיות שר המשפטים לפני זמן קצר. רה"מ הוא נאשם ועומדים להתבצע פה תהליכים שונים, חסינות אולי, החלטות שונות ולא סביר בעיני ששליחו של ראש הממשלה יקבע מי מי יעמוד בראש הפרקליטות שהיא מן הצד השני. לכן לו אני במקומו הייתי נמנע מלעשות את זה ואומר - נכון שעל פי החוק הסמכות היא שלי אבל כאן ניגוד עניינים כל כך מובהק, לא רק למראית עין, ואפילו חשד שיש בו יותר מזה לכן לא אעסוק בזה".
לאחר שהשיב על שאלותיהם של בן ואריה שניסו להבין פרטים נוספים על המינוי שעורר מחלוקות כה רבות, הפנה מרידור ביקורת נוקבת כלפי המצב הפוליטי, שהוביל לדלדול כוחותיה של מערכת המשפט ושל היפוך היוצרות: "התרגלנו שהכל מותר בשלטון והכל הולך, זה לא נכון. שלטון צריך לנהוג יפה ולהיראות יפה, והצדק צריך גם להיראות ולא רק להיעשות. לכן שר המשפטים הזה לא היה צריך להתעסק במינוי הזה עכשיו. אם אחרי הבחירות הוא יהיה שר משפטים עוד פעם אז זה עולם אחר".
בסוף דבריו סיכם דן את השיחה, והעמיד את הדברים על דיוקם באשר מול מי צריכים להתנהל הדיונים באשר למינויים במשרד המשפטים ובעיקר מול מי לא: "המלחמה הזו היא לא במקום הנכון ולא בידי האנשים הנכונים. הרי לא מדובר על מינוי לקבע, מדובר על משהו זמני. בזמן מאוד קריטי ורגיש, ברור לכל מי שרואה שהשאלה הזו אילו החלטות יכולה לקבל ממשלת מעבר נידונה לא אחת בעבר, ממשלה לא צריכה לקבוע בדרך כלל דברים דרמטיים בזמן שהיא ממשלת מעבר שאין לה רוב בכנסת ושהיא ממשלה בלי אמון - וזו הנחה שלא נובעת רק למינוי הזה".
עריכה: מיכל קדוש