ראש מועצת בקעת הירדן דוד אלחיאני אופטימי לגבי האפשרות לסיפוח: "רצף האירועים האחרונים מלמדים אותי לפחות, שיש היתכנות לסיפוח". הוא טען כי במשך שנים המדינה לא החליטה מה היא הולכת לעשות לא רק עם בקעת הירדן, אלא עם עוד יישובים ביהודה ושומרון. האם ריבונות תשנה את המצב בבקעה?
אתה מתרגש?
"בוודאי. אני מניח שבשבועות האחרונים ראש הממשלה יביא לממשלה את ההחלטה להכיל את הריבונות על בקעת הירדן. אני חושב שהוא רציני לחלוטין. אני חקלאי, וחקלאים הם בדרך כלל סקפטיים. אני מפגין אופטימיות כי אני חושב שרצף האירועים שקורים כרגע מלמדים שיש היתכנות מאוד גבוהה".
אתה זוכר את האירוע שהוא כינס עיתונאים והודיע חמש דקות קודם לכן שבכוונתו לספח את בקעת הירדן. מה השתנה מאז?
"לא השתנה דבר. מכיוון שאנחנו בממשלת מעבר והיועץ המשפטי לממשלה סירב להעלות את זה לדיון זה התעכב. במהלך 21 הימים שניתנו לכנסת להקים ממשלה, חברי כנסת נוספים הגישו הצעות חוק להכלת הריבונות על בקעת הירדן וח"כ עודד פורר ביקש הנחה. הגעתי לניסנקורן בקשה לאפשר לעודד פורר להגיש את הצעת החוק שלו. אמרתי לו שיש לנו הזדמנות פז להכיל את הריבונות. הייתה הזדמנות להכיל את הריבונות הישראלית כבר לפני חודשיים ומי שסיכל אותה זה כחול לבן".
דיברת עם נתניהו בימים האחרונים?
"בוודאי. שמעתי ממנו שהכוונה שלו רצינית ושהוא אכן יעשה את זה".
מה מצב תשתיות המים?
"רק המים? מה לגבי החשמל, הבריאות והכבישים? המדינה במשך שנים לא קיבלה החלטה אסטרטגית מה היא הולכת לעשות בכל ההתיישבות ביהודה ושומרון".
ריבונות תשנה את המצב בבקעה?
"בוודאי".
בעשור של נתניהו האוכלוסייה בבקעה הישראלית היהודית ירדה כמעט בחצי.
"מאיפה אתה שואב את המידע הזה? יש לי כיום 6,100 מתיישבים כשב-2009 היו לי 3,500. הצמיחה הדמוגרפית בבקעת הירדן היא מהגבוהות בארץ. 6% בשנה. אין נטישה. יש בתומר עוד 42 בנים חוזרים שממתינים במושב משואה. כל הממשלות עד היום התייחסו לבקעת הירדן כאזור שהמדינה עוד לא קבעה בו את האינטרסים ולמה להם להשקיע בכביש 90 או כביש 5. היום הסיפור נגמר. אנחנו נדרוש את מה שמגיע לנו ומגיע".
העתיד של בקעה תלוי בריבונות?
"גם העתיד של המדינה".
עריכה: איתמר זיגלמן