שני שבתוב, יו"ר ועד עובדי מעברי הגבול ברשות האוכלוסין וההגירה, שוחחה עם ענת דוידוב ב-103fm בעקבות ההחלטה של רשות שדות התעופה לא למגן בינתיים את עובדי הרשות במסיכות, כפפות וציוד מגן מפני נגיף הקורונה, וההחלטה של עובדי הרשות הבאים ממגע מציבור המגיע מסין שלא לבדוק אותם מחשש להידבקות בנגיף.
"מגיעות טיסות מסין ואנחנו לא ממוגנים מול האוכלוסייה שמגיעה. במהלך ה-24 שעות האחרונות פנינו להנהלה שלנו שיטפלו בנושא ובדרישה למגן אותנו. נענינו בתשובה שזה בטיפול וממתינים להנחיות ממשרד הבריאות. עד לרגע זה אנחנו לא ממוגנים. עובדים רוכשים מכספם האישי מסכות וכפפות. אין שום הנחיות כיצד להתנהל עם האוכלוסייה ואנחנו אמורים לפעול ככל שעולה על רוחנו".
אתמול ראינו בטלוויזיה את אותו הפועל שמחלתו נשללה, הוא היה בבידוד וראינו בדיוק איך הוציאו אותו מהאמבולנס ואיך הוא הועבר לבית החולים. כל הצוות היה ממוגן. ואתם לא מקבלים כלום.
"פניתי היום במכתב לסמנכ"ל הרשות בבקשה למגן אותנו והסברתי שאם לא יענו לדרישותינו נאלץ לא לטפל באוכלוסייה הזאת.
הודעתם שתפסיקו לבדוק אותם?
"כן. הודענו לסמנכ"ל והמנכ"ל הרשות והתשובה שקיבלתי שכל עוד אין הנחיות ממשרד הבריאות הרשות לא רואה לנכון למגן אותנו".
כמה טיסות מגיעות מסין?
"האוכלוסייה הזו לא מגיעה רק מסין אלא גם מתורכיה ומהמעברים היבשתיים והימיים. ברגע שאוכלוסייה כזו תתקרב למעברים ולנתב"ג – אנחנו פשוט לא נטפל. מי לוקח על עצמו את האחריות במידה ואחד העובדים ייפגע. אני מאוד חוששת. בסארס הייתה התנהלות אחרת. היו מכונות בדיקה ופעולות אחרות שבאו לקראתנו. היום אנחנו צריכים להתריע כל פעם מחדש במכתבים אחרים על מחלות חדשות שבאות".
את מדברת על הסארס כי את ותיקה וזוכרת את התקופה הזו.
"אני כבר 20 שנה בודקת גבולות בנתב"ג"
כמה זמן זה לקח עד שקיבלתם את אמצעי הבידוק?
"לא היה עיכוב. זה היה מיידי".
ולמה זה שונה עכשיו?
"אין לי מושג. הכל תקוע בבירוקרטיה ואף אחד לא מסתכל על האנשים שבשטח".
בשורה התחתונה ממחר אין בידוק של תיירים ועובדים שמגיעים מסין בכל דרך שהיא.
"אכן. מה שהזוי זה שהם מגיעים עם מסיכות משלהם ואנחנו לא מצוידים בדבר".
עריכה: איתמר זיגלמן