ינון מגל ובן כספית

עו"ד גוטליב: "לקחו לכרייף את הטלפון ואנסו אותה בציבור"

עו"ד טלי גוטליב על חשיפת ההקלטות בין משה כחלון לאתי כרייף: "אין שאלה שאנו צריכים להציג מידע, אך לא כמו שזה נעשה כאן"


אמש (ב') חשפו ב'מקום הכי חם בגיהינום' ו'חדשות 13' כי השופטת אתי כרייף, אשר מואשמת בפרשת 'מין תמורת מינויים' עם אפי נוה, פעלה למען מינויה גם מול שר האוצר, משה כחלון. בתחקיר נחשפו התכתובות בין השניים שכרייף ניסתה למחוק בחקירתה ואשר מרמזות על קשר קרוב מאוד בין השניים. עו"ד טלי גוטליב, מומחית בדין הפלילי שוחחה עם ינון מגל ובן כספית בתכניתם הבוקר (ג') ברדיו 103fm.

"תראו איזה כיף לנו, רכילות צהובה, לרקוד על הדם של מישהי שהיא שופטת שהתכתבה התכתבות פלרטטנית עם כחלון. אני רוצה להסביר לכם משהו, אין בכלל שאלה שאנחנו צריכים להשיג מידע ככל שיש שחיתות בוועדה למינוי שופטים, אבל לא כמו שנעשה כאן" אמרה גוטליב. "הרי מה אני אומרת מעל כל במה? הזכות שלי לפרטיות והזכות שלך לפרטיות היא קודש קודשים. אני רוצה להזכיר לכם שכל הפרשה התחילה מפריצה לפלאפון של אפי נוה, יו"ר הלשכה דאז. אני לא חברה שלו, אני יריבה פוליטית שלו והייתי מועמדת לראשות הלשכה נגדו". גוטליב המשיכה וביקרה את ההתנהלות בפרשה: "מישהו העיז לפרוץ לטלפון ולתת חסינות לעיתונאית, שיושבת וקוראת את התכתובות שלו עם כל העולם ואשתו, ומדליפה. אז בוא קח את הפלאפון שלי, אני הרי מייצגת אנשים בכירים במשק בכל מיני קונסטלציות מאוד צהובות, אני מבטיחה לך שיהיה לך מעניין. לא רק לך יהיה מעניין- לציבור יהיה מעניין. אבל זאת לא השאלה, האינפורמציה שהתגלתה מעניינת והיא חשובה אבל זה נעשה תוך פגיעה אנושה בפרטיות".

בן: אני בעדך, כל מה שאת אומרת על פרטיות זה נכון ואני לא רוצה שיתחילו לחטט לאנשים בפלאפונים. לפי הפרסום אתמול, האדם שהעלה את שמה של השופטת כרייף בוועדה לבחירת שופטים היה כחלון עצמו. זה לא נראה לך ראוי, אם אכן יתברר שהייתה שם מערכת יחסים רומנטית, בנוסף לסיפור של אפי נוה, יו"ר לשכת עורכי הדין, שגם שם הוכחו כמה דברים. בסופו של דבר, לא אמרנו פלילי ולא אמרנו בית סוהר- אמרנו זכות הציבור לדעת.
"רגע, מהי זכות הציבור לדעת? בוא נפשט את זה. אני רוצה להגיד לך שזכות הציבור לדעת כל מה שיש לי בפלאפון, כל המידע שאני אוצרת במוח שלי ושמעתי מאנשים בכירים ונמצא אצלי".

בן: זה לא נכון, זו לא זכות הציבור לדעת
"זו זכות הציבור לדעת"

בן: לא נכון. אני עובד בזכות הציבור לדעת וזה לא נכון. את הגדרת את זה לא נכון.
"אתה חייב להבין- מחר זה יקרה לך ואני אתאבד עלייך ואני אעשה הכל. אני אגן עלייך כי אין אדם שמגן יותר טוב ממני על זכויות אדם, זה יגיד לך כל אדם שייצגתי אותו. עובדה שבתיקים שאני מייצגת מעולם לא הודלפו מילה מהחומרים שלהם. למה? כי משטרת ישראל, טוב שתדע לה, שלקוח שלי וכל אדם שמגיע לחקירה- אתם לא תיקחו ממנו את הפלאפון שלו, אתם לא תיקחו פלאפונים מנחקרים בלי סיבה. הרי מה היה כאן? אתי כרייף, שהייתה שופטת מצוינת אני חייבת להגיד את זה ואני מכירה את שופטי ישראל, מגיעה לחקירה בעניינו של אפי נוה שלא קשור לשיח עכשיו, לוקחת הפלאפון ומוחקת מסרונים בינה ובין כחלון. זכותה. יש איזו חובה שאני צריכה לשמור בפלאפון שלי אינפורמציה אינטימית? בואו נדמיין שמישהו בכיר, קשה אולי לדמיין שמישהו בכיר ינהל איתי שיח אינטימי או בכלל מישהו, אבל נניח שיש שיח אינטימי ביני לבין גבר מאוד ידוע. מאוד".

בן: את רומזת למישהו פה?
"לא נו באמת, ינון אחלה גבר שבעולם אל תתבלבלו. חכם ואמיץ".

בן: אבל טלי אנחנו לא מתקדמים, כל מה שאת אומרת עד עכשיו אני מסכים. אני רק שואל אותך האם לא קמה הזכות להסתכל בטלפון כשמתברר ששר שיושב בוועדה למיוני שופטים והוא זה שהעלה את שמה של השופטת שהוא מנהל איתה רומן.
"לא. לו היה לך בסיס מידע מודיעני שמשהו רע מתרחש, היית הולך על יסוד המידע המודיעיני לשופט ומוציא צו חדירה לחומר המחשב והפלאפון של השופטת, אז זה לא נולד בעוולה- היה לך צו והיה לך מידע. אני מזמינה את משטרת ישראל, סליחה בואי משטרת ישראל, אני אלמד אותך איך חוקרים. תשיגו מידע. אתם רוצים לתקוף את ועדת המינויים? אתם תחקרו ותדעו על כל מיני זוועות. אני לא נכנסת לעניין הזה כי ברור שהמסרונים בין כרייף לכחלון זה אחרי שהיא מונתה, אבל כאן זה נולד בעוולה. פשוט נולד בעוולה. לקחו אינפורמציה, שאף אחד לא ידע שיש קשר כזה, ואנחנו רוצים לקחת את זה ולהשתמש בזה?"

ינון: אם היה מתברר שיש שם סמסים פלרטטנים וקשר אינטימי, פה לא הוכח שהיה קשר אינטימי- רק הצעות וכל מיני דברים כאלה, אבל נניח היה מתגלה לפני הדיון בוועדת למינוי שופטים ואחרי זה הוא היה מצביע בעדה.זה כן ראוי לפרסום או לא?
"אני רוצה להסביר לכם, יש הבדל בין ראוי לפרסום ועניין ציבורי. השאלה היא קודם כל איך השגנו את המידע? אתם השגתם כאן מידע באופן שערורייתי, של פגיעה אנושה בפרטיות של נחקרת. היא נמצאת אצלכם, אין לכם שום צו כניסה לפלאפון שלה, אתם לוקחים את הפלאפון ואונסים אותה בציבור, אונסים את הפרטיות שלה, את המשפחה שלה ושל כחלון. אז נכון, זה מעניין- יש הרבה דברים מעניינים. אתם רוצים לחקור עבירות פליליות ושחיתות? תחקרו, אבל תאספו מידע בצורה תקינה. צריך להבין, מחר זה אני ואתה, מחר זה הפלאפון שלי ומחר זה הפלאפון שלך".

בן: אני רוצה לתקן משהו, כשאני אשב בוועדה למינוי שופטים אני אהיה מודע לזה שכל מערכת יחסים שלי עם שופטת תהיה עלולה לדלוף. זה ההבדל בין הגישה שלך לגישה שלי.
"צודק, יש הבדל בין מידע שדולף ברמה רכילותית, זו לא פגיעה בפרטיות- זו רכילות במידע, ועל יסוד מידע ברכילות אנחנו יכולים להוציא צווים שיפוטיים לערוך פעולות חקירה. פה לא היה מידע ולא הייתה רכילות. היה פה משהו, שאנחנו לא יודעים אגב מהו, בין כחלון לאותה שופטת. אנחנו לא יודעים כלום. איך אנחנו יודעים? כי אנחנו פלשנו לה לתוך הפרטיות ולתוך הפלאפון שלה".

בן: נו וכשהמשטרה עושה האזנות סתר? ינון: אז מותר לה. בן: אז גם כאן זה אושר על-ידי שופט, לא?
"תקשיבו טוב, יש אישורים בדיעבד. אני חייבת להגיד לכם שבתור פליליסטית 20 שנה באמת רציתי נורא להאמין בתום לב של רשויות, בתום לב של המדינה, ובאכפתיות שלה. הדבר היחיד שאני מאמינה בו זה בכוח של הפרט להגן על עצמו, אנחנו אוסף של פרטים שצריכים להגן על עצמו".

עריכה: עופרי גליכמן ואיתמר זיגלמן

04/02/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


משה כחלון
משה כחלון  |  צילום: יונתן זינדל/פלאש90
Paris