משרד הבריאות פרסם הנחיות המבהירות כי כל מי שחוזר חולה מיעדים נבחרים במזרח הרחוק נדרש להימנע ממגע עם הסובבים אותו, ולפנות לקבלת טיפול במרפאה או בבית חולים. בנוסף המליץ המשרד, כאקט של משנה זהירות, שתושבי ישראל יחליטו לטוס רק מתי שנחוץ לאזור המזרח. המשנה למנכ"ל של בית החולים שיבא בתל השומר, ומנכ"ל משרד הבריאות לשעבר פרופ' ארנון אפק שוחח עם ענת דוידוב נוכח התפשטות הנגיף, ואמר: "כל החלטה של משרד הבריאות נעשית בהתייעצות עם מומחים".
"הקריאה של משרד הבריאות היא באמת לשקול, שימו לב, זה לא באותה רמת אזהרה של נסיעה לסין", אמר פרופ' אפק, "בראש ובראשונה זה נובע מחוסר ידיעה, אנחנו לא יודעים מה באמת שיעור הנדבקים. המשרד מצא לנכון לנקוט במדיניות מאוד זהירה".
"אני חושב שצריך לעקוב אחר הנחיות משרד הבריאות, אף החלטה לא נעשית בשליפה, והכל נעשה בהתייעצות עם מומחים. אנחנו עוברים על הספרות העדכנית, ומבינים שלאט לאט מצטבר עוד ידע סביב המחלה גם בעיתונות הרפואית בסין", סיפר פרופ' אפק ואמר שהבינו שהמחלה הזו לא דומה במהותה לסארס, "התמותה מהמחלה הזו יותר נמוכה, אבל היא הרבה יותר מדבקת. כשעוברים על המקרים מגלים שיש מעט מאוד ילדים שנדבקו, וזה מעניין. האוכלוסייה שאושפזה בטיפול נמרץ היא כזו עם מחלות רקע, והסימנים הקליניים כמו שציינו הם שילוב של חום עם שיעול יבש, ואף קשיי נשימה".
לסיום הוסיף פרופ' אפק: "ישנם דיווחים על ירידה במספר הנדבקים בסין, אבל אנחנו לא בטוחים לגבי המהימנות שלהם, מקווים שבסין מקפידים על דיווחים, אבל מאוד יכול להיות שגם הם עדיין לא רואים את כל הנתונים".