ברור מעל לכל צל של ספק כי השם שלנו הוא אחד הדברים הכי חשובים שבו אנו אוחזים. הוא הדרך שבה זוכרים ומזהים אותנו, ולא אחת הוא הופך למרכיב משמעותי באישיות שלנו - הרבה מעבר לרצף האותיות שבו בחרו הורינו להגדיר אותנו עם הלידה.
מי שחקרה את הנושא לעומק היא מיכל רום, ד"ר למגדר, שפירסמה על כך ספר מרתק בשם 'אז איך קוראים לך עכשיו?'. הספר, שהוא מסמך די מדהים, רצוף בדוגמאות, ועוסק בבחירה של נשים וגברים בשם המשפחה אחרי החתונה.
יש המייחסים לכך שינוי דרמטי ומהותי במסלול חייהם, ויש החושבים על המשמעות של שינוי זה במקרה של נישואים שנכשלים ומסתיימים ברבנות. על כך ועל שאלות רבות נוספות, בתוכנית הזו, העוסקת במיתוסים ובמיתולוגיות על שם המשפחה, ועל שמות נזילים בתוך מציאות משתנה.
כך, בין השאר, ביררה ורדה למה חשוב לדבר על הנושא, ומה אומר עלינו שם המשפחה שלנו. וגם: מתי, למעשה, נחשב השם שלנו 'שם של טייס', קצר ומרשים? מה בין שם ישראלי גזעי יפה - ושם 'גלותי'? מזרחי או אשכנזי? ואולי שם 'מקושקש' ובקושי ניתן לביטוי הוא דווקא שם טוב?
לצד עוד כמה דוגמאות מאלפות, הוצג באולפן גם מסע הייסורים של ורדה זילברמן / רזיאל / ויזלטיר / סביטלמן / פרטל / קונילימל... נו, רזיאל ז'קונט.