בחירות 2021
עם מגישי 103fm ו'וואלה' - בוקר שידורים מיוחד

ועדת הבחירות: כל הקולות כבר נספרו

מנכ"לית ועדת הבחירות המרכזית, עוה"ד אורלי עדס: תמונה ברורה של התוצאות צפויה להיות בערב - כרגע עושים "בדיקות אמינות"


אזרחי מדינת ישראל יצאו בהמוניהם להצביע אתמול (ב') בבחירות לכנסת ה-23. עו"ד אורלי עדס, מנכ"לית ועדת הבחירת המרכזית שוחחה הבוקר (ג') עם אילה חסון וגולן יוכפז בתוכניתם ב-103fm על החלטת השופט ניל הנדל והתייחסה לנתוני ההצבעות העדכניים. "התפלגות לא משקפת באמת, כי זה לא מחייב שהתוצאות הן מאזור מסוים", אמרה עדס. לטענתה, לא ניתן להסיק מהנתונים העדכניים כי התוצאות הסופיות יהיו זהות, והוסיפה: "אני מקווה שתמונה ממש ברורה תהיה לקראת שעות הערב. מקווה מאוד".

עו"ד עדס סיפרה כי הועדה הרחיבה את תהליכי הבדיקה בסבב הקודם והרחיבה בשנית גם בבחירות הנוכחיות. "מרגע שהסתיימה הספירה, אנחנו עורכים סדרה ארוכה של בדיקות שנועדו להבטיח שהתוצאות שאנחנו מפרסמים בכל שלב, הן המדויקות והאמינות ביותר", אמרה מנכ"לית ועדת הבחירות המרכזית, והוסיפה: "התרענו מראש שזה אכן יכול להתעכב".

עדס ציינה כי הרשימות שמתמודדות לכנסת נמצאות בבקרה ההדדית עם ועדת הבחירות המרכזית. "בקלפיות עצמן יש נציגים לכל אחת מהרשימות, אלה הם חברי ועדת הקלפי שהם נציגי סיעות הכנסת היוצאת, ויש משקיפים מכל הסיעות. בנוסף, יש נציג של ועדת הבחירות שהוא מזכיר ועדת הקלפי. בהליך הספירה בכנסת של המעטפות הכפולות יש גם נציגים לכל רשימות המועמדים, גם כמשקיפים וגם כחברים".

צילום: פלאש90

הסיבה שהספירה מתנהלת באיטיות לדבריה היא משום "שיש עוד למעלה מ-340 אלף מעטפות כפולות שיהיו לנו רק מחר". המעטפות הכפולות הן קולות החיילים, אסירים, שליחים בחו"ל, חולים בבתי חולים, והפעם התווספו לרשימה גם האנשים שנמצאים בבידוד בשל הקורונה. מהנתונים שבידיה מדובר בכ-4,076 אנשים. נתוני ההצבעות שמתפרסמים היום אינם לפי אזורים גיאוגרפיים, עדס סיפרה כי "זה לגמרי רנדומלי לפי מה שנכנס למערכת, בו זמנית יש לנו 19 ועדות אזוריות שמזינות את המערכת. מה שנכנס ל'בטן' של המחשב אנחנו בודקים מיד ואז זה משתחרר".

מנכ"לית ועדת הבחירות המרכזית סיפרה כי יש בעיה עם ספירת הקולות של מבודדי הקורונה משום שאנשים נרתעים מכך. "אנחנו כנראה נגייס אנשים מקרב עובדי מד"א, כפי שקרה לנו גם בטיפול בקלפיות הללו. אף אחד לא הביע נכונות לעבוד בהם, למעט אנשי מד"א שהתגייסו למשימה. כנראה שנגייס אותם גם למשימה השנייה המשלימה".

יו"ר ועדת הבחירות, השופט ניל הנדל,  דחה אתמול את העתירה לאסור שימוש באפליקציית אלקטור וקבע שיש להקים ועדה בעניין מיד לאחר הבחירות. עדס התייחסה להחלטתו ואמרה: "זו סוגיה מורכבת וההמלצה שלו היא למנות מיד לאחר הבחירות ועדה בראשות שופט שתבחן את כל הסוגייה. משרד הפנים, על פי חוק, נותן את פנקס הבוחרים לכל רשימות המועמדים, אבל כנראה שצריך לנהל תהליכים של בקרה ומעקב אחר המידע שניתן כדי להימנע ממצבים כגון אלה".

 

עריכה: עופרי גליכמן

03/03/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ועדת הבחירות המרכזית, אמש
ועדת הבחירות המרכזית, אמש  |  צילום: יונתן זינדל/פלאש90
Paris