"המטרה היא לנסות ולזהות את המקומות שבהם יש את ההתפשטות של הנגיף, אנחנו פיתחנו כלי נוסף שאנחנו מנסים לגייס בעצם את חוכמת ההמון ואת עזרת הציבור על ידי מילוי של שאלונים של תסמיני הקורונה. על ידי זה נוכל לזהות את האזורים בהם תהיה התפשטות של הנגיף", סיפר פרופ' ערן סגל ממכון ויצמן למדע.
לדבריו, ההתפשטות תהיה "בצורה אזורית ומקומית ונוכל, על ידי קבוצה מאוד גדולה של אנשי שימלאו את השאלונים, לזהות את האזורים ולספק תמונת מצב עכשווית של המקומות". כרגע ניתן למלא את השאלון באתר פרדיקט-קורונה, לוקח פחות מדקה כדי למלא את זה. כל המידע אנונימי, אין מטרה לזהות שום דבר ברמת הפרט. "עיר, רחוב, מיקוד ואת התסמינים. כל זה לוקח פחות מדקה". מעל 7,000 ענו לנו, כבר מתחילה להיות לנו תמונת מצב"
השאלות בשאלון בוחנות האם יש לאזרח תסמיני קורונה: שיעול, חום, הקאות, וכל התסמינים הנפוצים. בנוסף, "לוקחים עוד מידע של האם יש מחלות רקע, עישון שיכול להשפיע על תסמינים. מייצרים מפה, וכבר התחלנו לייצר, של אחוז האנשים שיש להם תסמינים של המחלה ועל ידי ניתוח של כל הדאטה הגדול שאנחנו אוספים, אנחנו יכולים לראות באילו אזורים יש כמות יותר גדולה לעומת אחרים", הסביר הפרופסור.
לטענתו, "אנחנו נוכל להשתמש בכלי הזה כדי לנבא קדימה, כי נראה את הדינמיקה שלו ואיך התסמינים מתפתחים". מדובר למעשה באבחון עצמי שכן האזרחים מדווחים בעצמם ובעונת החורף בה רבים חווים תסמינים דומים אך ממחלות ויראליות אחרות, כיצד יוכלו האזרחים, שאינם רופאים, לסייע באמת במאבק? סגל הסביר כי "פה הבינה המלאכותית נכנסת, ההנחה הסובייקטיבית דומה בכל האזורים. יש אזורים בהם אחוז האנשים שמדווחים על תסמינים יותר מאזורים אחרים וזה עניין השוואתי" והמטרה הסופית – "היכולת לזהות את המקומות ששם מתפשט הנגיף יותר במהירות".
הוא סיפר כי "רופאים ממשרד הבריאות עזרו לנו לנסח את השאלון, ואנחנו במגעים איתם כדי שנוכל להשיג עוד מידע למשרד הבריאות. אנחנו מקווים שהוא יהיה הגוף שיאמץ את הגישה של להיעזר באזרחים כדי לקבל בצורה פשוטה מידע על הופעת תסמינים באוכלוסייה".
עריכה: עופרי גליכמן