סדר הפסח הקרוב שייערך ברביעי הקרוב ייראה השנה מעט אחרת; יישובים רבים ברחבי בארץ ייכנסו לסגר לקראת החג, זאת כדי למנוע התקהלויות בערב הסדר, ביניהם העיר אלעד. ראש העיר אלעד ישראל פרוש התייחס להחלטה לסגור את שערי העיר, והגיב על הדברים: "אני מסתובב ברחובות ואין נפש חיה, המגזר החרדי ממושמע". באשר לחג הפסח הקרוב, סיפר פרוש: "אנחנו צריכים לזכור שזו תקופה לא פשוטה. נשב בבתים כל אחד בבית שלו הוא, ונספר את סיפור יציאת מצרים. החיים ממשיכים גם אחרי הקורונה".
ראש העיר אלעד ישראל פרוש התייחס להחלטה להטיל סגר מלא על עירו לקראת חג הפסח והודה כי הוא "לא יודע מי בלחץ או מי לא קיבל ההחלטות הנכונות בזמן, או שלא היו יכולים באמת לקבל החלטות בזמן, אבל אנחנו ממילא נמצאים בתוך סגר". הוא הוסיף כי "בשבועיים האחרונים אין תחבורה ציבורית. צד אחד של היציאה סגרתי בשבוע שעבר, הקמתי שם מתחם 'בדוק וסע' של הקורונה. בצד השני יש ניידת משטרה לאורך כל היום והלילה. אצלנו העסק בשליטה".
הוא הביע את דעתו על הטענות כלפי המגזר החרדי ועל חגיגות הפורים שהובילו לעלייה בתחלואה ובתמותה בישראל כתוצאה מנגיף קורונה וציין כי "לפני חודש כולנו עוד טסנו באוויר, עדיין היו משחקי כדורגל, בתי קפה, חוף הים, וגם עשינו את שמחת הפורים". לטענתו, חגיגות הפורם בקרב המגזר בוצעו לפי החוקים והכללים, מטבע הדברים אף אחד לא ידע שזה סוג הנגיף, אף אחד לא חלם שיהיה אסור להתאסף 10 אנשים".
פרוש הסביר כי בתורה יש "את החוק 'נשמרתם מאוד לנפשותיכם' צריך לשמור על זה. הואיל ובמערכת הבריאות אומרים שצריך להתנהל בצורה אחרת, לא מבטלים את התורה אם יכולים להתנהל כך. היום בדיעבד כולנו מבינים שיכול להיות שלא היו צריכים לעשות כך", והוסיף כי אין טעם כיום לבקר את ההחלטות רטרואקטיבית, "אם לסבתא היו גלגלים, כמה דברים היו קורים? זה מה שידעו אז. אף אחד לא ידע מה זה הנגיף הזה".
לדבריו, היו 2 בעיות מרכזיות, הראשונה היא היעדר בדיקות, "הציבור החרדי ברוך ילדים, בכול דירה של 100-70 מטר, גרים 14-10 נפשות. ברגע שאחד נדבק ולא מטפלים בו הוא מדביק את כל המשפחה. ברוך השם הביאו לפה תחנת בדוק וסע שאני מאחר את ראש העין, שוהם וכל הסביבה". הבעיה השנייה הייתה לבודד את החולים שלא ידביקו את בני משפחותיהם, "התחלנו להזיז למעלה מ-60% מאלה שנפגעו.
בהמשך דבריו התייחס ראש העיר למציאות החדשה של שוטרים וחיילים ברחובות, והסביר כי "יש לנו משטרה, אין לנו עדיין חיילים, הכנו מקום לכ-100 חיילים. יש למעלה מ-120 אזרחים שמתנדבים בפיקוד העורף ועוברים פעם בשנה הכנות, אם זה לרעידות אדמה, מלחמות או דברים אחרים. אנחנו כבר חודש בשיתוף פעולה מעולה. לא רק בחודש האחרון, אני יושב עם היקל"ר פעם בחודש, מתכננים את הצעדים, אני חושב שהם אנשים נפלאים, גם המשטרה"
לטענתו, הציבור "ממושמע להפליא, כל אחד יודע עברית, בפרט המילים שחיילים צריכים לדבר אליהם". לדעתו, "בכל ציבור יש צד קיצוני, אנחנו צריכים להסתכל על ה-95% של הצד השפוי. הדברים שקורים אצלנו מפעם לפעם אנחנו רואים גם במגזרים אחרים, הזרקורים מופנים יותר למגזר החרדי ואני חושב שבזמן כה קשה שאנחנו נמצאים יחד במערכה לא פשוטה, שאנחנו לא יודעים מה יקרה מחר-מחרתיים, שכל יום העולם משתנה בממדים אחרים, לא כך צריך לנהוג כלפי מגזר כזה או מגזר אחר. המגזר החרדי הוא אחראי, הוא נמצא בכול מערכת, אנחנו רואים אותם מתנדבים באיחוד הצלה, בזק"א בכיבוי אש".
הוא הביע את דעתו על הביקורת שהושמעה כנגד רינה מצליח והודה כי הוא "לא שמעתי אותה אישית, אם היא אמרה את הדברים האלה יהיה טוב אם תתנצל. אנחנו צריכים להתחבר בימים האלה". לטענתו, ביקורת חשובה אך "תלוי איך אומרים, תלוי מה אומרים, אם זה נכון. אני רוצה להגיד שאני ראש עיר של 50,000 תושבים, אני מסתובב ברחובות - אין נפש חיה. אם משטרת ישראל ופיקוד העורף אומרים שמגיע צל"ש למגזר הזה על ההתנהלות שלהם, על כל פנים פה בעיר אלעד, לא יכולה להגיע כתבת עם מיקרופון ביד ולהכליל את כולם".
לסיום, ראש העיר תיאר כיצד צפויים לחגוג תושבי העיר את חג הפסח תחת ההסגר, ואמר כי הוא "חושב שזה יראה נפלא, כולנו נשב בבתים, אנחנו נארח את הילדים והם יארחו אותנו, המשפחה הגרעינית, ונגלה עולם מופלא. אנחנו צריכים לזכור שאנחנו בתקופה לא פשוטה שצריך לעבור ביחד, 'למען תספר לבנייך'. אנחנו רוצים לזכות לספר ולחיות חיים ארוכים ולכן נשב בבתים, כל אחד בביתו הוא, ונספר את סיפור יציאת מצרים. בוא נזכור שהחיים ממשיכים אחרי הקורונה וצריך לכבד אחד את השני, פסח כשר ושמח".
עריכה: עופרי גליכמן