נגיף קורונה הצליח למוטט את אמות הסיפים עבור עובדים רבים בישראל, שכירים כעצמאים; שיעור האבטלה המרקיע שחקים רק ממשיך לטפס, כמיליון ו־400 אלף מובטלים שחלקם תלויים במשכורתם האישית כדי לעבור כל חודש בחודשו, והאזרחים המבוגרים שעלולים למצוא את עצמם מחוץ לשוק העבודה לאחר המשבר חסר התקדים. אוריאל כזום, מנהל תחום אבטלה במוסד לביטוח לאומי השיב על שאלות המאזינים וניסה להרגיע את הרוחות.
בין השאלות איתן התמודד כזום השאלה הראשונה שריחפה מעל פני השטח הייתה האם מי שיוצא עכשיו לחל"ת זכאי לקבל דמי אבטלה. בפתח דבריו הסביר כי ישנו עומס על המערכת, "הרבה אנשים לא מקבלים מאיתנו את הטיפול המיטבי, הם רוצים תשובות ואנחנו לא מצליחים להגיע אליהם". בהמשך הסביר שההנחיות לשעת החירום אינן בתוקף, משמע שאין להם אפשרות כרגע לתת סיוע למי שיצא לחל"ת בימים האחרונים, ושהוא לא עומד בקריטריונים: "כרגע חוזרים למצב הקודם, זאת אומרת שמי שיוצא לחל"ת מהיום צריך תקופת הכשרה של 12 חודשי עבודה במשך שנה וחצי". לדבריו, לא חובה שהחודשים הנ"ל יהיו ברצף. "אםמישהו לא עבד שנה אחורנית הוא לא יהיה זכאי לדמי האבטלה".
בהמשך עלתה מאזינה וסיפר שיצאה לחופשה ללא תשלום בחודש מרץ, אבל היא בהיריון. "רציתי לדעת האם זה יפגע לי בדמי הלידה, האם מותר לפטר אותי, והאם אהיה זכאית לקבל דמי אבטלה אחר כך?" כזום התייחס לדבריה בכובד ראש, ואמר: "באופן עקרוני מי שנותן אישור ליציאה לחל"ת זה משרד העבודה, ואני מניח שנתנו לך אישור כדין, ואת יכולה להגיש תביעה לקבלת דמי אבטלה. כשתגישי תביעה לדמי לידה יחשבו לך את זה לפי העבודה האחרונה שהייתה לך, ולא לפי דמי האבטלה שתקבלי".
לסיום עלה המאזין אייל שסיפר שהוא בעל רשת חנויות למכירת מוצרי סלולר. "לפי התקנות האחרונות אני יכול לחזור לפתוח את החנויות כבר מחר, אבל לא יכול לעשות זאת כי העובדים שלי צריכים להיות 30 יום בחל"ת". כזום חיזק את דבריו, והסביר שאם הם יצאו לחל"ת פחות מ־30 יום הם לא יהיו זכאים לקבל את דמי האבטלה.