יהודה שרוני, הפרשן הכלכלי של 'מעריב', שוחח עם ענת דוידוב ודיבר על יכולותיו של איש העסקים יצחק תשובה לממן את הסדרי החובות שלו כלפי הנושים השונים, וזאת בעוד מחירי הנפט צונחים בצל מגפת הקורונה ופוגעים בקבוצת דלק שבאחזקתו.
"אחת האפשרויות העומדות בפני תשובה היא הסדר חוב. תספורת שתוצע לו תהיה של כ-30-40 אחוזים. במקרה כזה, תשובה ייאלץ ללכת הביתה", הסביר שרוני וסיפר על האלטרנטיבות הנוספות העומדות בפני איש העסקים. "אפשרות נוספת היא לשלוח את תשובה באופן אישי הביתה. בעלי אגרות החוב יכולים לומר שאיבדו את האמון בו, ושהם רוצים לנהל את דלק אחרת ולא תחתיו. אפשרות שלישית היא – מה שהיה הוא שיהיה. יכול להיות שתשובה יצליח לשכנע את בעלי אגרות החוב לתת לו הזדמנות".
אך החובות של תשובה אינם רק לבעלי אגרות החוב, אלא גם למערכת הבנקאית. "תשובה חייב למערכת הבנקאית מיליארד ו-800 מיליון שקלים. המערכת הבנקאית נחרצת יותר וסלחנית פחות", פירט שרוני והתייחס לכלל חובותיו של תשובה העומדים על היקף של כ-6 מיליארד שקלים. "השאלה הגדולה היא, איך יצליח תשובה לממן את החובות וההתחייבויות השונות שלו כלפי הנושים השונים. הביקוש לנפט ירד ומחירי הנפט ירדו, כך שכל הכוכבים כרגע פועלים נגדו".
שרוני המשיך והתייחס לסיכויים של תשובה להישאר בעמדתו בתוך קבוצת דלק: "כדי שתשובה ימשיך להיות בעל השליטה בקבוצה, הוא יצטרך להכניס את היד לכיס ולהוכיח את רצינות כוונותיו. הוא יצטרך לתת גם לבעלי אגרות החוב וגם לבנקים ביטחונות מוחשיים. ללא הדברים האלה, הסיכוי שלו להיחלץ לא גדול".
עריכה: ג'וני דוב